weekend leesvoer

Door Bas van de Haterd op 19-09-2009 10:36.

krantlezenLaten we dit weekend leesvoer beginnen met een interessante observatie van de verschuiving van corporate brands naar personal brands.

Ook wil ik u deze video van Adjiedj Bakas niet onthouden. Zijn megatrends in 3 minuten. Hoewel ik op een paar punten het niet helemaal met zijn visie eens ben is het een inspirerende kijk naar de toekomst.

Marco Henrikse geeft een mooie case over Sodexho in social media recruitment. Voor wie het nog niet kent: de moeite om ze te volgen.

Dat er bij de overheid zelf nog veel te doen is, blijkt o.a. uit dit artikel. Jammer dat ze de kansen die zich voordoen nu niet grijpen. Gemeenten vergrijzen, maar werven nu niet.

Hoewel ik hier normaal vooral me richt op stukken die ik elders heb gevonden nu één van mezelf op mijn persoonlijk zakelijke blog over het wederom aankomende tekort aan IT’ers.

Tot slot wil ik jullie nog achterlaten met een wijze quote van Willem van Oppen, de oud CPO van KPN: If you focus on cost, the quality will go down. If you focus on quality, the cost will go down.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


426 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën