20-1-2005_-_smsAfgelopen week had ik het plezier weer eens naar Antwerpen te mogen voor werk. Wat mij daar opviel was hoe slim de Belgen om gaan met outdoor mogelijkheden voor werving. Iets dat ik in Nederland nog erg weinig zie.

Zo had DHL op haar pand een groot ‘spandoek’ hangen. De exacte tekst is me ontschoten, maar het was goed leesbaar en had iets van: Gele truck zoekt bestuurder. SMS werk naar 1010 (of iets in die richting).

Op de achterkant van een bus van het stadsvervoer Antwerpen stond: wij zoeken collega’s, SMS baan naar 2020 (of iets in die richting). Nu heeft het GVU hier in Utrecht ook advertenties op de bussen, maar langer, meer ‘boodschap’ en minder helder. Zal dit de oplossing zijn voor een wervingsprobleem? Nee, natuurlijk is het niet voldoende. Maar als je een pand op zichtlocatie hebt (zoals DHL in Antwerpen) is het zonde om dat niet te gebruiken. Kost bijna niets, elke sollicitant is dus pure winst. Idem voor adverteren op bussen. Alleen houdt rekening met het feit dat het outdoor reclame is, dus zorg voor de meest laagdrempelige reactiemogelijkheid die je outdoor hebt: SMS.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


400 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn