Screen1_SearchDat de iphone een geweldige telefoon is weten we allemaal inmiddels wel. Ook ik heb er onlangs één aangeschaft om te zien hoe de consumenten- en bedrijfsapplicatietoepassingen erop kunnen werken. Opvallend is dat er op het gebied van recruitment nog niet heel veel toepassingen zijn gebouwd. Voor Gordon Lokenberg reden om hier als recruitment goeroe op in te springen met Lokloq.

Met de gedachte van Forrester Research dat op direct messaging of sms op mobiele telefoons een 95% penetratiegraad is en 5 tot 25% response rate lijkt het ook logisch om het mobieltje nog meer in te lijfen in het recruitment vak.  In principe betekent het, dat bijna alle mobiele telefoongebruikers het ontvangen bericht zullen lezen wanneer zij zich daarvoor aanmelden.  Inkopper toch, zou je zeggen.

De bedoeling van Lokloq is in principe dat je als kandidaat de applicatie kan installeren en je voor verschillende bedrijven, waar je als kandidaat geïnteresseerd in bent, aan te melden. Dit kunnen corporates zijn of werving & selectie bureaus.  Wanneer deze bedrijven of bureaus nieuwe vacatures plaatsen die aan het zoekprofiel van de kandidaat voldoen ontvangt deze er direct een bericht van op z’n mobiel (iphone in dit geval).  Via deze notificatie kan er dan rechtstreeks gesolliciteerd worden met de al eerder ingestelde persoonsgegevens. Voor bedrijven dus een extra marketing kanaal om vacatures aan te bieden met een hoge ‘read rate’ en een directe response met input, wat bij postings via jobboards vaak nog maar de vraag is.  Voor kandidaten is het een vereenvoudigde methode om te zoeken en te solliciteren vanuit je handpalm met alle fancy gadgets zoals we die van iphone kennen.

Screen3_Vacancy

Om toch ook nog een beetje kritische kantlijn te plaatsen valt nog aan te merken dat het hier eigenlijk gaat om een mooiere versie van de rss-feed of de sms dienst die ook op je smartphone binnen kan komen. Echter bedrijven zijn, volgens onderzoek van Forrester niet enthousiast over sms marketing omdat ze bang zijn dat mensen geïrriteerd raken en het een negatief effect op de merkbeleving heeft.

De iphone daarentegen heeft bewezen een geweldige gebruikersbeleving te hebben.  Zelfs wanneer je rekening houdt met de gouden sms marketing regel:  “Wanneer  je een sms niet kan targetten, moet je hem niet sturen” heeft Lokloq een zeer aantrekkelijke kant. In deze is de notificatie dus wel “ge-target” aangezien de gebruiker de app heeft geïnstalleerd en doelgericht heeft aangegeven dat hij vacatures van een bepaald profiel graag wil ontvangen. Wanneer je ziet wat voor applicaties mensen allemaal op hun iphone hebben staan die totaal geen toegevoegde waarde hebben zou ik zeggen dat een dergelijke app zeker wel iets bijdraagt.

Het succes zal gedeeltelijk afhankelijk zijn van het aantal bedrijven wat hier in mee wil gaan voor een specifieke eigen branding van het geheel. Lokloq wordt namelijk als white label in de markt gezet waardoor bedrijven er hun eigen sausje over heen kunnen gieten met een eigen bedrijfsprofiel, eigen huisstijlkleuren en logo, e.d. Of er voldoende werving & selectie bureaus of corporates zijn die hierin willen investeren om hun branding op te krikken en mee te liften in de iphone gekte moet uiteraard nog blijken.  In samenwerking met bedrijven als Zoekmijnbaan en PeopleXS (als auteur van dit artikel ben ik dus enigzins betrokken bij dit initiatief) zijn voor Lokloq een aantal launching customers geselecteerd die wel in zijn voor dit nieuwe afzet kanaal. Opportunities genoeg wat dat betreft.

Over de Auteur

Eelco Scheltinga Eelco is mede-oprichter van het in 1999 gestarte PeopleXS. PeopleXS is een on-demand applicant tracking & talent management system wat binnen de standaard volledig flexibel ingericht kan worden. Co-creation met de klant is een speerpunt in de ontwikkeling van het product. Eelco heeft een brede ervaring opgedaan als COO & Consultant bij het oplossen van recruitment vraagstukken en het neerzetten van een gedegen oplossingen op dit gebied. Momenteel houdt hij zich, naast zijn verantwoordelijkheid als CFO, bezig met creatieve oplossingen binnen talent management en is zeer geintresseerd in 'Social Recruiting' en persoonlijke ontwikkeling.


1.221 views | Reageer (21 reacties)
 • Pingback: Tweets die vermelden iphone en recruitment een goeie combinatie | RecTec -- Topsy.com()

 • My recently developed Recruiter application is now available on the AppStore. I am also interested in hearing from Recruitment companies that wish to have a presence on the Store, as I can help with this.

 • My recently developed Recruiter application is now available on the AppStore. I am also interested in hearing from Recruitment companies that wish to have a presence on the Store, as I can help with this.

 • (…) @Nik; ‘kwow’ = ‘know’

 • (…) @Nik; ‘kwow’ = ‘know’

 • Hmmm, normaal haal ik dergelijke spam reacties weg, maar aangezien er op gereageerd is zal ik hem dit keer laten staan.

 • Hmmm, normaal haal ik dergelijke spam reacties weg, maar aangezien er op gereageerd is zal ik hem dit keer laten staan.

 • Jonathan

  Heb je misschien een iTunes link, of de naam van de app? Kan aan mij liggen, maar ik kan het niet vinden.

 • Jonathan

  Heb je misschien een iTunes link, of de naam van de app? Kan aan mij liggen, maar ik kan het niet vinden.

 • Nik

  Hi Jonathan, the app is called Recruiter.

  I’m currently working towards meeting Henk’s expectations 😉

  Please review the app on the basis of the appstore summary.

  Regards and thankyou for looking.

  Nik

 • Nik

  Hi Jonathan, the app is called Recruiter.

  I’m currently working towards meeting Henk’s expectations 😉

  Please review the app on the basis of the appstore summary.

  Regards and thankyou for looking.

  Nik

 • Jonathan

  @nik

  I wasn’t talking about your app, thank you. I was talking about the app discussed in the article.

 • Jonathan

  @nik

  I wasn’t talking about your app, thank you. I was talking about the app discussed in the article.

 • @Bas:I am a little annoyed by the spam as well.

  @Jonathan: The App discussed and mentioned in the Article is called Lokloq. It is currently not available in the AppStore yet, but it is expected later this month. You can see a draft presentation on http://prezi.com/enxibkuml-v6/

 • @Bas:I am a little annoyed by the spam as well.

  @Jonathan: The App discussed and mentioned in the Article is called Lokloq. It is currently not available in the AppStore yet, but it is expected later this month. You can see a draft presentation on http://prezi.com/enxibkuml-v6/

 • @Bas; I still think it is a good idea to move the spam, despite the reactions.

 • @Bas; I still think it is a good idea to move the spam, despite the reactions.

 • Pingback: iphone en recruitment goeie combinatie « Today is my favorite day!()

 • Pingback: Shake that job! | RecTec()


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën