Weekend leesvoer

Door Bas van de Haterd op 12-09-2009 08:28.

krantlezenLaten we beginnen met wat meer HR achtige zaken, die zo’n enorme impact hebben op recruitment. Ongeveer de helft van het kantoorpersoneel werkt wel een thuis. Dat blijkt uit een onderzoek van Groen Links. Vooral hoger opgeleide mannen, wat volgens Groen Links tot de belachelijke conclusie leidt dat het vooral gaat om een grote mond hebben. Niets is minder waar blijkt uit mijn interviews voor mijn nieuwe boek, vrouwen werken vaak part-time en willen juist naar kantoor, die hechten ook meer waarde aan de sociale kantoor omgeving.

In dit kader is het overigens interessant dat veel VUT’ers nog gewoon werken, vaak nog bij hun oude baas, alleen met meer flexibiliteit. Wederom een teken aan de wand dat het goed mogelijk is mensen te behouden, als je maar wat flexibeler bent in de inrichting van je werk. Het feit dat er dan geen arbeidsmarkt voor ouderen bestaat is dus ook niet helemaal correct, alleen zie je dat die ouderen vaak bij vertrouwde bazen aan de slag moeten blijven.

Veel werkgevers willen door met hun huidige personeel, en dat is slim denk ik. Albayrak van het ministerie van justitie niet, die moet mensen kwijt uit de justitiële inrichtingen, maar doet dat zonder gedwongen ontslagen. Opvallend trouwens dat DJI dus mensen kwijt moet, maar wel jaarlijks veel geld in arbeidsmarktcommunicatie stopt om mensen te werven. De prachtige site Unit19 is hier een voorbeeld van.

Tot slot nog een paar kleine weetjes:

Het Amerikaanse Cheezhead, toch één van de meest vooraanstaande blogs in ons vakgebied, is opgekocht door Jobing.

De Metro switched van de Nationale Vacaturebank naar Jobtrack als leverancier van vacatures.

Weer een online CV tool, wat voegt het toe naast Linkedin?

En Marc Drees komt tot slot met wel een hele leuke geeky vacature, goed bedacht voor de doelgroep!

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


516 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën