hyveslogoDat sociale media erg goed kunnen worden ingezet voor recruitment mag voor de lezers van dit blog niets nieuws meer zijn. Gelukkig zien ook steeds meer bedrijven het als een serieus wervingskanaal. Dat Linkedin populair is weten we al, maar ook Hyves kan succesvol worden ingezet voor werving.

In mijn trainingen geef ik meestal aan dat men eerst met Linkedin moet beginnen, voordat men aan Hyves werving begint. Dit omdat Hyves persoonlijk is en je beter de ‘sociale normen en waarden’ van online social media moet kennen. Natuurlijk zijn hier veel nuances op, aangezien voor bepaalde groepen niet op Linkedin zitten. Twee organisaties voor die doelgroepen hebben nu Hyves ingezet voor hun werving.

De één is Dirk van der Broek supermarkten. Voor vakantiekrachten en vakkenvullers is Hyves natuurlijk een gigantisch bron van kandidaten. Maar je moet hier wel slim en netjes mee omgaan wil je succesvol zijn. Dirk geeft aan heel goed te hebben nagedacht en dit keurig te hebben aangepakt. Met succes.

Voor de werving van personeel voor de Dirk-supermarkt in Amstelveen heeft het bedrijf onlangs voor het eerst via Hyves geworven. Veel vacatures zijn ingevuld met aanmeldingen die via Hyves binnenkwamen.

Ook het Detailresult (moederbedrijf van Dirk) Distributiecentrum in Sassenheim heeft de vriendensite ontdekt. Hoofd productie Rob Homan van het distributiecentrum en zijn collega’s vroegen aan hun hyves-vrienden of ze al een vakantiebaan hadden. Tevens vertelde ze over het werken op het dc en wat je er kon verdienen. Op deze manier zijn 70 vakantiekrachten geworven.

Maar ook UMC Utrecht, een academisch ziekenhuis, heeft een wervingscampagne via Hyves gelanceerd (zie de evaluatie van gisteren). In de campagne Doktertje spelen kunnen jongeren kunnen online ‘operaties’ uitvoeren op hun vrienden en kans maken op een baan voor een dag in het ziekenhuis. De campagne richt zich op middelbare scholieren die hun vakkenpakket nog kunnen aanpassen op hun loopbaanwensen.

Hyves wordt een steeds belangrijker medium in werving en het is goed om te zien dat er nu serieuze bedrijven op een serieuze manier mee om gaan.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.495 views | Reageer (2 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën