Dan Pink over belonen

Door Bas van de Haterd op 08-09-2009 08:36.

TED is één van de meest vooraanstaande plekken waar de grootste denkers ter wereld (wetenschap, bedrijfsleven, creatieven) samen komen en ideeën bespreken. Dan Pink is Career analist en heeft een briljant verhaal over belonen en bonussen.

Conclusie: het bedrijfsleven doet niet wat al jaren wetenschappelijk bewezen is. Bonussen werken enkel bij hele simpele taken, andere motivatie werkt vaak veel beter. Het moment dat er ook maar een minimale hoeveelheid creativiteit of cognitief gedrag bij komt kijken blijken hogere beloningen gelijk te zijn aan lagere productie.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.103 views | Reageer (2 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën