Weekend leesvoer

Door Bas van de Haterd op 05-09-2009 09:48.

krantlezenHet weekend leesvoer van dit weekend. Alles dat de afgelopen week wel van belang was, maar niet op RecTec aan bod is gekomen:

Kenniswerkers krijgen 135 miljoen van de overheid. In het kort worden er nu innovatieve projecten gestart tussen universiteiten en het bedrijfsleven waarbij de universiteiten tijdelijk toppers van het bedrijfsleven krijgen om onderzoek te doen. Een hele goede crisis maatregel denk ik, alleen een beetje laat.

Hoezo crisis? Achmea en Essent krijgen vacatures voor call centre’s in Zwolle niet vervuld. Het gaat om 187 vacatures via Tempo Team.

Het moederschap is geen reden het rustiger aan te doen met werk. Of eigenlijk zegt het onderzoek dat steeds minder moeders terug gaan in de tijd die ze werken.

In het kader van het nieuwe werken: een Amerikaans experiment met 4 daagse werkweek is een groot succes. Het gaat hier om een ambtelijke organisatie die gewoon één dag in de week sloot en de ambtenaren de andere 4 dagen 10 uur liet werken i.p.v. 8. De ambtenaren willen niet meer anders en de CO2 uitstoot is sterk gereduceerd. Over klanttevredenheid wordt niet gepraat…

Vanuit technologisch oogpunt: Forrester verwacht een verdrievoudiging van mobiel internet de komende 5 jaar en Wikipedia gaat de betrouwbaarheid verhogen via Wikitrust. Deze betrouwbaarheidsbarometer is gebaseerd o.a. op de reputatie van de persoon (hoe vaak post iemand, hoe vaak is iemand gecorrigeerd, etc) en de tijd dat een artikel niet ge-edit is.

Tot slot is KPMG al weer vol aan het werken, met een nieuwe actie: 120 uur madrid: Van 25 t/m 29 november 2009 werk je 120 uur aan een uitdagende case, ontmoet je een aantal inspirerende sprekers, krijg je interessante trainingen, presenteer je met jouw groepje jullie bevindingen aan een gewichtige jury en ontdek je wat auditing bij KPMG écht betekent.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


306 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën