bodybuilderHadden we eerder al de 250 twitter volgers als functie-eis, hebben we nu de ‘minimaal 35 kilo tillen’ als functie-eis. De eerste is overigens aangepast nadat de functie verder ‘gecrowdsourced‘ is. Alle kritiek die er op kwam heeft men de functie doen aanpassen, waarbij vooral de omschrijving is aangepast, waardoor meerdere vormen van social media als functie-eis golden.

Wie vraagt dan die minimaal 35 kilo kunnen tillen? Microsoft.

Als je in een Microsoft winkel wilt werken moet je voldoen aan de volgende functie-eis: Lifting/carrying 75 pounds (loading and unloading all those great products and carrying purchases out for our customers will be required!). Een assistant manager hoeft overigens maar 50 pounds (23 kilo) te kunnen tillen.

Het gaat hier dus om een verkoop / service medewerker in een Microsoft winkel. Wat die producten van 35 kilo dan zijn is onduidelijk, laptops? Mobiele telefoons met Windows Mobile?

Nu ben ik een groot voorstander van concretiseren van functie-eisen in vacatures. Ik geloof sterk in het helder en duidelijk opschrijven wat je nu echt zoekt. Maar de functie-eisen moeten denk ik wel een beetje realistisch zijn en waarom je als verkoop medewerker bij Microsoft 35 kilo moet kunnen tillen is mij niet geheel duidelijk.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.260 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn