Eric Haas is de oprichter van Greendesk. Een Greendesk is een inspirerende werkomgeving voor kenniswerkers en ondernemende professionals; mensen die hoofdzakelijk werken met hersens, laptop en mobiel.

Greendesk gaat binnenkort van start met een 10-tal locaties in het land waar je als freelancer of mobiele werker in loondienst gebruik van kan maken. Helemaal in de trend van ‘het nieuwe werken’, locatie onafhankelijk werken in een inspirerende omgeving met andere professionals. Onderstaand is een interview (ruim 8 minuten) over dit nieuwe initiatief en Eric’s visie op de toekomst.

Het interessant in mijn optiek aan het Greendesk concept is dat het deels gebaseerd is op optimaal gebruik maken van tijd en locatie. Organisaties krijgen geld voor niet gebruikte ruimte doordat daar nu andere mensen, Zelstandigen of mobiele werknemers van andere bedrijven, zitten. Ook leidt dit vaak tot inspirerende gesprekken, spreek ik uit ervaring (zelf zit ik vaak aan de freelancerstafel bij Seats2Meet).

Ook kan je als individu (of dat nu zelfstandig of in loondienst is) veel optimaler gebruik maken van je tijd. Zelf heb ik vanuit mijn netwerk plekken door het hele land waar ik mijn laptop ‘open mag slaan’ en kan werken. Hierdoor kan ik veel files ontwijken en dode tijd tussen afspraken optimaal benutten. Bedrijven zouden door met Greendesk te werken dit ook aan hun medewerkers kunnen bieden.

Tevens geeft het bedrijven de mogelijkheid om veel meer locaties door het land te hebben en hun eigen bedrijfsruimte optimaal te besteden.

Greendesk is een initiatief waarvan ik verwacht dat we nog veel gaan horen de komende jaren, het past perfect bij het nieuwe werken.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


640 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn