Weekend leestips

Door Bas van de Haterd op 15-08-2009 10:39.

krantlezenDe weekend leestips van deze week:

Het kan volgens mij niemand ontgaan zijn, maar een prachtige campagne in Hyves is door het ministerie van justitie gelanceerd met het oog op privacy. Marketingfacts schreef er lovend over, en bemerkte een reeks fouten. De campagne is fantastisch, maar om in een voor justitie gemaakte campagne over veiligheid online en persoonsgegevens nu juist de wettelijke bepalingen over persoonsgegevens te schenden was misschien niet slim. Campagne technisch was het wel een briljant voorbeeld van hoe je social adversiting doet.

Een aardige post van Seth Godin over stages en vooral het verkrijgen van gratis werknemers of het doen van werk voor niets. Zit je nu zonder werk als jonge hond? Ga gewoon voor niets bij een paar bedrijven leuk en leerzaam werk doen. Een soort stage, maar zorg dat het je CV oppoetst.

De recessie is goed voor de landmacht, veel nieuwe aanmeldingen, maar aangezien het blijkbaar ambtenaren blijven zijn er nu dus wachtlijsten voor de sollicitaties en is het sollicitatieproces van 4 weken naar 6 tot 7 weken gegaan.

Banken zijn weer op zoek naar financiƫle talenten, schrijft de Telegraaf. Er wordt weer volop geworven, alleen moeten ze dat nu wel zelf doen en mag het vanwege de kosten (nog) niet via W&S bureaus.

En tot slot: wat zijn de URL’s van de Nederlandse vacaturesites eigenlijk waard volgens Stimator?

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


356 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn