Weekend leesvoer

Door Bas van de Haterd op 08-08-2009 08:38.

krantlezenOp speciaal verzoek maken we hier gewoon maar een regular thing van, gewoon korte verwijzingen naar interessante stukken online aan het begin van het weekend.

Internetpersoonlijkheden kunnen niet zonder de juiste tools volgens o.a. Marco Derksen. Als recruiter of  AMC specialist moet je ook bijhouden wat er gebeurt en daar de juiste tools voor inzetten. Aanvullend daarop ziet Jeremiah Owyang een ontwikkeling dat meer bloggers gesponsord worden door bedrijven voor b.v. congressen en wacht hij op het moment dat bloggers managers gaan krijgen. Wie schrijft er over uw congres? Want ook inhoudelijke vakinformatie delen op populaire blogs draagt bij aan uw employer brand.

Het aantal werkeloze Nederbelgen is fors gestegen, inmiddels 33,8% van het aantal in Vlaanderen werkzoekende Nederlanders. Daarmee zijn we de één na kwetsbaarste beroepsgroep in België, na de Polen. Ik zie wervingskansen in de grensstreek.

Poken is al weer even dood, hoewel ik recent ze weer zag verschijnen. Hello, my name is E, is de opvolger die meer kans gaat maken. En van Nederlandse bodem, een review van Matthijs Roumen over waarom E beter is.Voor hen die dat niet begrijpen, online/offline businesscards gaan wel heel belangrijk worden in recruitment, vooral met netwerken, de komende jaren.

Defensie sluit al haar banenwinkels. Er waren er nog 5 over, die gaan nu ook dicht aangezien Defensie betere manieren, met name online, heeft gevonden om mensen te werven. Interessant, maar met 7.000 openstaande vacatures weet ik niet of het slim is. Hoewel ik natuurlijk niet kan inschatten of ze werken. Persoonlijk heb ik er nooit een goed gevoel bij gehad, hoe de presentatie was, maar aan de andere kant moet je je afvragen of met zoveel vacatures het slim is om ze te sluiten.

Het PWC wereldwijde CEO onderzoek is duidelijk, 97% stelt dat het aantrekken en behouden van talent de nummer één issue is m.b.t. concurrentievoordeel. Dus bij budget problemen is dat gewoon hét argument, keer op keer op keer.

De Amerikaanse werkeloosheid daalt voor het eerst sins april 2008. Zet het herstel zich echt al in? En bent u klaar voor een krappe arbeidsmarkt? Is uw corporate recruitmentsite al helemaal klaar bijvoorbeeld? En uw processen?

Wie-o-Wie is vernieuwd. De personenzoekmachine van Nederland die bijzonder handig is voor recruiters. Ik heb zelf een bèta invite, maar ben er nog niet aan toe gekomen, maar Personeelslog geeft van een eerste impressie.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


396 views | Reageer (2 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën