XOBNIBij het werven van kandidaten wordt steevast gekeken wat er op internet te vinden is van de kandidaat. LinkedIn, Hyves of Facebook profielen of blog posts, geven immers net iets meer informatie over de kandidaat. Met de vele reacties die er momenteel binnenkomen per openstaande vacature, kan een tool als XOBNI wel eens erg handig kunnen zijn.

XOBNI (het omgekeerde woord Inbox) maakt het mogelijk om alle mails die je met een persoon hebt uitgewisseld direct terug te vinden. Dat is natuurlijk niet zo bijzonder. Wat wel aardig is dat je direct statistiekjes krijgt van het aantal verstuurde en ontvangen mails, hoe lang iemand er over doet om jouw mails te beantwoorden, of iemand op specifieke tijden mails verstuurt. Heeft iemand een e-mail handtekening, dan worden de functietitel en het telefoonnummer direct getoond. Dit alles zonder dat je een mail hoeft te openen. Alle informatie wordt in een compacte zijbalk in je Outlook weergegeven, die je eenvoudig inklapt wanneer je het niet nodig hebt.

Wat XOBNI bijzonder maakt is dat het bij elk contact direct laat zien of iemand actief is op sociale netwerken zoals LinkedIn of Facebook. Je ziet vanuit LinkedIn bijvoorbeeld de huidige functie en het aantal connecties en kan direct doorklikken naar het LinkedIn profiel. Verder geeft XOBNI ook aan of jij en je contactpersoon dezelfde mensen kennen.

Met XOBNI kan je dus direct vanuit je mailbox al een beeld vormen van degene van wie je een mail ontvangt. Voor recruiters zou het wat ‘Google’ tijd kunnen schelen, maar het is wel een applicatie die je moet downloaden. Is dat geen probleem, dan heb je een aardige tool te pakken.

Over de Auteur

Simone Pourier Deze blogster is niet meer actief op RecTec


985 views | Reageer (7 reacties)
 • Ik gebruik Xobni nu ongeveer een jaar en zou niet meer zonder kunnen. In een woord geweldig. Ben nog geen beter (gratis) alternatief tegengekomen.

 • Ik gebruik Xobni nu ongeveer een jaar en zou niet meer zonder kunnen. In een woord geweldig. Ben nog geen beter (gratis) alternatief tegengekomen.

 • Sonja

  Super tool! Erg handig met zoeken, conversatie overview en overview van documenten.

 • Sonja

  Super tool! Erg handig met zoeken, conversatie overview en overview van documenten.

 • Klopt, erg handige tool. Pas er wel op, hij kan je computer al vrij snel erg langzaam maken

 • Klopt, erg handige tool. Pas er wel op, hij kan je computer al vrij snel erg langzaam maken

 • Pingback: Weekend leesvoer | RecTec()


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën