schoenen2Amazon neemt online schoenenwinkel Zappos over (die inmiddels ook sieraden en kleding verkoopt). Niet echt RecTec nieuws misschien, maar Zappos heeft iets unieks. Zappos heeft namelijk een extreme focus op klanttevredenheid. En als ik zeg extreem, bedoel ik ook extreme focus op klanttevredenheid.

Eén van de onderdelen hiervan is de Zappos vertrek bonus. Als je daar je proeftijd doorstaat krijg je een bonus van $ 1.000,- als je vertrekt. No hard feelings. Velenv inden dit een hele vreemde situatie, nieuwe medewerkers een bonus geven te vertrekken, maar eignelijk is het best logisch. Want iedereen die bereid is te vertrekken voor $ 1.000,- heeft niet de mentaliteit die nodig is om die extreme klantenservice te bieden. Voor die mensen is het een baan, geen roeping, en Zappos zoekt mensen met een roeping.

Voorlopig blijft Zappos los staan van Amazon en mag het management het bedrijf zelf runnen. Ik ben toch benieuwd of deze bonus in stand gehouden zal worden. Of misschien neemt Amazon het idee wel over.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


413 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën