drinkenVoor sommige mensen is het misschien een droombaan, maar de Chinese overheid wil er toch iets aan gaan doen. Verplicht drinken onder werktijd is voor veel ambtenaren namelijk realiteit, zo blijkt uit dit artikel. Ze zijn namelijk verplicht hun gasten alcoholische versnaperingen aan te bieden en dan dus zelf mee te doen. De totale kosten voor deze drinkcultuur is zo’n 73 miljard dollar per jaar, voor de Chinese belastingbetaler dus. Het zal echter nog wel even duren voordat de cultuur veranderd, want drank weigeren is ‘respectloos’ in de Chinese cultuur.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


371 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn