drinkenVoor sommige mensen is het misschien een droombaan, maar de Chinese overheid wil er toch iets aan gaan doen. Verplicht drinken onder werktijd is voor veel ambtenaren namelijk realiteit, zo blijkt uit dit artikel. Ze zijn namelijk verplicht hun gasten alcoholische versnaperingen aan te bieden en dan dus zelf mee te doen. De totale kosten voor deze drinkcultuur is zo’n 73 miljard dollar per jaar, voor de Chinese belastingbetaler dus. Het zal echter nog wel even duren voordat de cultuur veranderd, want drank weigeren is ‘respectloos’ in de Chinese cultuur.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


374 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn