In verband met een nieuw boek dat ik aan het schrijven ben: werken nieuwe stijl, ben ik momenteel bezig organisaties te interviewen die bezig zijn met ‘het nieuwe werken’. Opvallend genoeg zijn enkele van die organisaties onze ministeries, waarbij LNV (Landbouw in de volksmond) één van de voorlopers is. Een interview met Marie-Louise Borsje, projectleider werken 2.0.

Belangrijke punten die ik uit het interview heb meegekregen zijn:

– Het ministerie gebruikt het werken 2.0 ook om dichter bij de burger te komen. Als de ambtenaren eerst leren op ‘2.0’ manieren met elkaar te communiceren, kunnen ze ook beter met de burgers communiceren.

– Management buy in op het hoogste niveau is essentieel voor het slagen van projecten over het nieuwe werken.

– Het nieuwe werken is een combinatie van drie zaken: werkplek, technologie en mentaliteit / cultuur. Geen van die drie kan je weglaten.

– Technologie, de tools, zijn misschien wel het minst belangrijke bij het nieuwe werken. Je kan niet zonder ze, maar de waarde moet je zeker niet overdrijven. Mentaliteit en bedrijfscultuur zijn waarschijnlijk het belangrijkste elementen voor succes.

– Communities leven pas als de trekker het levendig maakt. Je hebt een leider nodig en die kan je niet aanwijzen, die moet uit zichzelf opstaan.

– Falen moet een optie zijn. Als je niet de mist in mag gaan, kan je het niet invoeren.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.290 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën