astermanIk hoor het u allemaal al denken, second life, dat is toch dood? Dacht ik ook, we hebben ongelijk. In zoverre dat 14 juli Amazon een wereldwijd recruitment evenement hield in Second Life. Aangekondigd op het blog van o.a. Werner Vogels (De Nederlandse Amazon CTO).

Recessie of niet, Amazon en haar dochters zoeken nog 522 mensen. En dus wat het tijd voor een heuse second life career fair. En ja, ook anno 2009 is Second Life dus blijkbaar nog steeds alive. En daar waar ik mijn twijfels had bij een Second Life event op dit moment, moet ik met betrekking tot de resultaten zeggen: wauw, geweldig.

Eerst wat achtergrond. Het event vond dus plaats in Second Life en had een speciaal daarvoor ontwikkeld eiland. In totaal zijn bijna 30 Amazon medewerkers de hele of een deel van de 18 uur die dit event duurde aanwezig geweest in Second Life.

Het resultaat mag er zijn, zowel in kwantiteit (een paar honderd CV’s) als in kwaliteit. Kwaliteit omdat de CV’s van goede kwaliteit zijn, maar vooral ook omdat men gemiddeld meer dan een uur met elke kandidaat gesproken heeft!

Hoewel ik niet weet in hoeverre dit in Nederland zou werken, aangezien Second Life hier toch minder aanzien nog heeft dan in de US, is dit wel een teken aan de wand in mijn optiek. Virtual career fairs kunnen, mits goed aangepakt, nog steeds heel succesvol zijn. Enige publiciteit is nodig, een sterk employer brand helpt natuurlijk, lange openingstijden en voldoende medewerkers om op elk moment vragen te beantwoorden en goede diepgaande gesprekken te voeren.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


512 views | Reageer (3 reacties)