twitter1Ik ken in Nederland als W&S bureaus die kandidaten screenen op hun linkedin profiel. Ik bedoel dan niet dat men daar op bekeken wordt als zodanig (dat dan er veel), maar of de persoon in kwestie er één heeft en hoe actief hij of zij er mee lijkt te zijn. Of er een interessant netwerk in zit dat ook van voldoende omvang is. Waarom? Omdat die bureaus nu eenmaal veel werven via Linkedin en dat dus een functie-eis is. Tenminste, bij seniore posities natuurlijk.

Maar nu heeft Best buy, één van de meest vooruitstrevende electronica ketens in de VS, geroemd om zijn unieke social media aanpak (o.a. een case beschreven in als ik mij niet vergis zowel wikinomics als the groundswell) het een stap verder gebracht. Voor de vacature van Senior Manager – Emerging Media Marketing is een vereiste: 250 volgers in Twitter, aldus the Guardian. De functie is inmiddels vervuld, op de dag van het artikel. Een nieuwe trend? Niet alleen kennis van nieuwe media, maar dat bewijzen door er ook actief in te zijn?

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


859 views | Reageer (5 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën