Vandaag ontving ik tot mijn grote verbazing een mail van overheidscircuit. De verbazing was niet de mail, maar de inhoud ervan. Ze gaan er mee stoppen.

overheidscricuitWaarom deze veerbazing? Omdat de vertical social networks dé strategie waren van VNU. En in mijn optiek een aardige. En omdat de kosten er van minimaal zijn, de software kost nog geen paar honderd euro per jaar en binnen VNU is het team dat ALLE verticals runt zeer klein. Aangezien er nog anderen over blijven zal hier niet in gesneden worden.

Het is dus geen ordinaire bezuinigingsmaatregel, want ze bezuinigen bijna niets. Wat is er dan fout gegaan?

Het voldeed niet aan de eisen van de bezoekers. Op zich kan ik me dat wel indeken, want overheidscircuit was redelijk rustig en had de nodige concurrentie uit de overheidswereld zelf. Daarnaast is VNU van nature niet de partij voor de overheid, de Volkskrant heeft daar altijd een sterkere positie gehad.

Ambtenaar2.0 is bijvoorbeeld zo’n initiatief dat vanuit de overheid zelf komt, maar vooral ook een bottom-up constructie heeft. Er zitten daar ambtenaren die vanuit hun eigen passie hiermee zijn begonnen, in tegenstelling tot een commerciële partij die het meer van bovenaf oplegt. De discussies waren al een tijdje minder, de onderwerpen leefde niet echt.

Het leermoment: bottum up blijft beter werken in de wereld van social media. Wat niet betekent dat je als bedrijf er niets mee kan of dat VNU van deze strategie af moet. Maar wel dat je heel secuur je niches moet kiezen en hele goede business deals moet aangaan met passionele mensen uit het vakgebied.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


688 views | Reageer (6 reacties)
  • Mocht iemand het zich afvragen waarom ik er lid van was trouwens, ik doe de laatste tijd regelmatig zaken voor de overheid (ministeries, gemeenten) en blijf graag op de hoogte van de ontwikkelingen op dit gebied natuurlijk.

  • Mocht iemand het zich afvragen waarom ik er lid van was trouwens, ik doe de laatste tijd regelmatig zaken voor de overheid (ministeries, gemeenten) en blijf graag op de hoogte van de ontwikkelingen op dit gebied natuurlijk.

  • Jammer van Overheidscircuit. Een ander interessant project overheidsproject is: http://www.neemtinitiatief.nl/. Ambtenaren en burgers werken daar samen in een soort marktplaats model in allerhande projecten.

  • Jammer van Overheidscircuit. Een ander interessant project overheidsproject is: http://www.neemtinitiatief.nl/. Ambtenaren en burgers werken daar samen in een soort marktplaats model in allerhande projecten.

  • Kees Froeling

    Ik kreeg de email vandaag ook en concludeer dat de uitdunning een volgende fase in gaat. Daar waar de ene uitgeverij stopt start wellicht een andere weer. Was het platform wellicht toch nog te breed?

  • Kees Froeling

    Ik kreeg de email vandaag ook en concludeer dat de uitdunning een volgende fase in gaat. Daar waar de ene uitgeverij stopt start wellicht een andere weer. Was het platform wellicht toch nog te breed?


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën