twitter1Ondanks dat Twitter populair lijkt te zijn, je kunt immers makkelijk op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en ins en outs van de mensen die je volgt, las ik op carp.nl dat slechts 3% van de Nederlanders Twitter gebruikt. Nederland heeft ruim 16.5 miljoen inwoners, dat betekent dus dat net geen half miljoen mensen gebruik maken van Twitter. Zoals bekend zijn dit voornamelijk marketing en media mensen, evenals de “internetgeeks”.

De 3% is gebleken uit een onderzoek van Tangram Advies & Onderzoek, wat gehouden is onder 550 Nederlanders. Hoe representatief het onderzoek is valt te betwisten, maar daar gaat het in deze niet om. Ik vind het opvallend dat op basis van de 3% de conclusie getrokken wordt dat Twitter nooit “in” geweest is. Het zijn immers als je uitgaat van de volwassen populatie ruim 400.000 mensen. Dat is net zoveel als we Turken in dit land hebben en meer dan we Marokkanen hebben. Daar maken we hele aparte wervings- en klantproposities voor.

Maar eigenlijk gaat het er niet om of Twitter hot is of not, het gaat erom wat jij ermee doet en wat jij ermee kan.

Voor mij is het zinvol, niet alleen om eenvoudig op de hoogte te blijven van de leukste nieuwtjes (daar heb je immers ook een RSS Reader voor), maar vooral om op de hoogte te blijven van hoe het mijn connecties vergaat. Zo zag ik via Twitter dat een medestudent is afgestudeerd, iemand helaas niet op de Twitterborrel kon komen vanwege een zweepslag en dat weer een andere connectie naar een bepaald event ging waar ik ook naartoe ging zodat we samen konden reizen. Zoals Bas eerder al benoemde in zijn post omtrent “vluchtige relaties”: Twitter helpt je om relaties op te bouwen en te onderhouden.

Daarnaast kan Twitter je helpen in je carrière. Er zijn tal van voorbeelden waarbij een samenwerking is ontstaan door Twitter. Ook zijn er diverse initiatieven om via Twitter te solliciteren of een baan te vinden. Of je netwerk helpt je bij het vinden van de ene top job voor jou. Ikzelf heb mijn nieuwe job mede te danken aan Twitter, omdat ik via dit medium een relatie met iemand heb opgebouwd. Die relatie stelde mij vervolgens voor aan een andere connectie voor een vacature die hij op dat moment open had staan. Hoe bijzonder en geweldig is dat? Dat was me via LinkedIn waarschijnlijk niet gelukt, vooral omdat er in deze ook privé dingen mee spelen die via Twitter wel naar voren zijn gekomen en via LinkedIn (nog) niet.

Al zit er maar 3% van de Nederlanders op Twitter, en laten we eerlijk zijn, die andere 97% is waarschijnlijk gewoon niet interessant genoeg om te volgen op Twitter, het is voor mij een prachtig medium wat ik graag gebruik. Zowel om over mezelf te tweeten, maar vooral om te lezen wat anderen doen. Waar zij zich mee bezig houden en hoe ik hen kan helpen.

Deze blog is geschreven door voormalig RecTec blogger Kim Willems

Over de Auteur

Bas van de Haterd Sommige bloggers verlaten RecTec na verloop van tijd, hun blogs blijven echter op de site onder de auteur 'Voormalig Blogger'


446 views | Reageer (2 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën