1 cijfer, 2 keer uitleg

Door Bas van de Haterd op 13-07-2009 08:39.

analytics1Via de hier eerder aangehaalde Umair Haque kwam ik op het volgende artikel. Een prachtige reden waarom je je eigen mening zou moeten vormen over cijfers en onderzoeken en nooit klakkeloos moet aannemen wat de onderzoeker zegt of de pers schrijft:

Existing data confirms that a sharp improvement in the US labour market is due over the next three months. The June payrolls report, contrary to market perception, was entirely consistent with the recovery story.

Analist A zegt dus: de cijfers wijzen op herstel en het gaat goed.

The June employment report appears to have raised concerns regarding the fate of the US economic recovery. In a market that remains generally sceptical of an imminent return to positive US growth, the latest payrolls data are being interpreted as a signal that that the risk of a more prolonged recession has risen.

Analist B zegt over dezelfde cijfers: het is een drama, de recessie zal nog veel langer duren dan we al dachten.

Beide hebben in deze een bepaalde reden om dit te zeggen (hun adviseren over beleggingen zijn gunstig bij stijgende of dalende koersen. Het gaat hier dus niet om een ander onderzoek of cijfer, maar de uitleg van één en hetzelfde cijfer.

Vorm je eigen mening, duik diep de cijfers in, zie de achtergrond en vraagstelling en vorm je eigen mening.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


286 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08landmacht_tram_03landmacht_tram_06

Categoriën