1 cijfer, 2 keer uitleg

Door Bas van de Haterd op 13-07-2009 08:39.

analytics1Via de hier eerder aangehaalde Umair Haque kwam ik op het volgende artikel. Een prachtige reden waarom je je eigen mening zou moeten vormen over cijfers en onderzoeken en nooit klakkeloos moet aannemen wat de onderzoeker zegt of de pers schrijft:

Existing data confirms that a sharp improvement in the US labour market is due over the next three months. The June payrolls report, contrary to market perception, was entirely consistent with the recovery story.

Analist A zegt dus: de cijfers wijzen op herstel en het gaat goed.

The June employment report appears to have raised concerns regarding the fate of the US economic recovery. In a market that remains generally sceptical of an imminent return to positive US growth, the latest payrolls data are being interpreted as a signal that that the risk of a more prolonged recession has risen.

Analist B zegt over dezelfde cijfers: het is een drama, de recessie zal nog veel langer duren dan we al dachten.

Beide hebben in deze een bepaalde reden om dit te zeggen (hun adviseren over beleggingen zijn gunstig bij stijgende of dalende koersen. Het gaat hier dus niet om een ander onderzoek of cijfer, maar de uitleg van één en hetzelfde cijfer.

Vorm je eigen mening, duik diep de cijfers in, zie de achtergrond en vraagstelling en vorm je eigen mening.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


288 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën