leesbrilJe hebt interim management en executive interim mananagement. Toen ik vorig jaar bij Ebbinge Executive Interim management een strategische audit gedaan te hebben kwam ik er achter hoeveel verschil er eigenlijk zit tussen veel interim en echte zware interim, zoals Ebbinge dat deed. Maar eigenlijk deed Ebbinge dat niet, het was een aparte BV die onder de naam opereerde. Deze club gaat nu verder onder de naam InterExcellent nadat ze, zoals hun eigen blog stelt, in goed overleg hebben besloten dat Executive Interim Management eigenlijk weinig synergie heeft met Executive Search en Recruitment & Selection waar Ebbinge goed in is. Een logische stap denk ik, maar ik geloof dan ook in focus op je sterke kanten en schaalverkleining ten behoeve van kwaliteitsverhoging. Deze ‘nieuwe’ speler kan zo met een klein team van excellente partners de top kwaliteit leveren die je verwacht. Uniek is ook de propositie waarbij men beloofd binnen 7 dagen een passende interim manager te vinden voor de klant. Een speler om de komende jaren in de gaten te houden.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


737 views | Reageer (10 reacties)
 • Frenk

  @Bas.

  ‘Uniek is ook de propositie waarbij men beloofd binnen 7 dagen een passende interim manager te vinden voor de klant’
  Wat is daar zo uniek aan? Dat is toch heel gebruikelijk in de interimmarkt.

 • Frenk

  @Bas.

  ‘Uniek is ook de propositie waarbij men beloofd binnen 7 dagen een passende interim manager te vinden voor de klant’
  Wat is daar zo uniek aan? Dat is toch heel gebruikelijk in de interimmarkt.

 • @Frenk: binnen 7 dagen? Een voorstel doen, ja, maar hem helemaal geregeld te hebben én op dat niveau (zoals ik al zei: je hebt zogenaamd executive en echt executive. Kan je me andere voorbeelden geven van partijen die dit zo open en bloot op hun site beloven? Ik ben benieuwd

 • @Frenk: binnen 7 dagen? Een voorstel doen, ja, maar hem helemaal geregeld te hebben én op dat niveau (zoals ik al zei: je hebt zogenaamd executive en echt executive. Kan je me andere voorbeelden geven van partijen die dit zo open en bloot op hun site beloven? Ik ben benieuwd

 • Frenk

  @Bas. Dat zal vast niet vaak op een site staan. De marketingcommunicatie van dergelijke bureaus is nog al gesloten. In die zin onderscheidt InterExcellent zich zeker. Maar je kan het ook omdraaien. Het binnen deze termijn leveren van een geschikte kandidaat is zo vanzelfsprekend in deze branche. Zeker ook op dit niveau. Aanleiding is bijna altijd crisis en onverwacht. Dan heeft opdrachtgever (vaak toezichthouder) geen weken de tijd voordat er iemand komt om aan het stuur te zitten. En zo onmogelijk is dat ook niet. De wereld van (echte) executive interimmers is tamelijk overzichtelijk….Je moet alleen wel je huiswerk vooraf goed gedaan hebben om snel te kunnen schakelen.

 • Frenk

  @Bas. Dat zal vast niet vaak op een site staan. De marketingcommunicatie van dergelijke bureaus is nog al gesloten. In die zin onderscheidt InterExcellent zich zeker. Maar je kan het ook omdraaien. Het binnen deze termijn leveren van een geschikte kandidaat is zo vanzelfsprekend in deze branche. Zeker ook op dit niveau. Aanleiding is bijna altijd crisis en onverwacht. Dan heeft opdrachtgever (vaak toezichthouder) geen weken de tijd voordat er iemand komt om aan het stuur te zitten. En zo onmogelijk is dat ook niet. De wereld van (echte) executive interimmers is tamelijk overzichtelijk….Je moet alleen wel je huiswerk vooraf goed gedaan hebben om snel te kunnen schakelen.

 • @Frenk: misschien zit het juist dan in die communicatie. Ze leggen zich er hier op vast, dat is volgens mij lang niet overal het geval. Minder hard te maken.

 • @Frenk: misschien zit het juist dan in die communicatie. Ze leggen zich er hier op vast, dat is volgens mij lang niet overal het geval. Minder hard te maken.

 • Bureaus kunnen zich door slechts 2 zaken echt onderscheiden: goede counselors (selectie en begeleiding) en een hoogwaardig netwerk van Interim Managers; wij hebben 30 jaar ervaring in het hogere segment en we hebben een groot en goed bestand. We denken vanuit de behoefte van de klant en selecteren dan de beste kandidaten uit ons netwerk. 7 dagen (of soms korter) is altijd haalbaar. Als het toch langer duurt dan komt dat door de agenda’s van de klant, hierdoor vertragen dan de (eind)selectiegesprekken. Daarom spreken we graag met de klant direct bij het begin de planning door, ook van de gesprekken.

 • Bureaus kunnen zich door slechts 2 zaken echt onderscheiden: goede counselors (selectie en begeleiding) en een hoogwaardig netwerk van Interim Managers; wij hebben 30 jaar ervaring in het hogere segment en we hebben een groot en goed bestand. We denken vanuit de behoefte van de klant en selecteren dan de beste kandidaten uit ons netwerk. 7 dagen (of soms korter) is altijd haalbaar. Als het toch langer duurt dan komt dat door de agenda’s van de klant, hierdoor vertragen dan de (eind)selectiegesprekken. Daarom spreken we graag met de klant direct bij het begin de planning door, ook van de gesprekken.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën