greenwashingGreenwashing is een term gebruikt voor het ‘likje groen’ over een bedrijf heen doen. Wikipedia omschrijft het als het misleiden van de consument, hoewel dit wat sterk is aangezet. Het komt er op neer dat men aan de ene kant wel doet alsof men groen of maatschappelijk verantwoord is, maar in de kern van het bedrijfsproces dat niet is. Volgens ambtenaren is dit ook wat de overheid doet, blijkt uit een onderzoekje van Binnenlands bestuur.

Ambtenaren vinden dat de overheid intern heel veel dingen kan veranderen om groener en maatschappelijk verantwoorden te zijn en pas eisen aan anderen moet gaan opleggen als ze zelf de zaakjes goed op orde hebben. Nu is het nog afwachten tot de ambtenaren daadwerkelijk zelf ook actie gaan ondernemen om dit voor elkaar te krijgen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


386 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn