greenwashingGreenwashing is een term gebruikt voor het ‘likje groen’ over een bedrijf heen doen. Wikipedia omschrijft het als het misleiden van de consument, hoewel dit wat sterk is aangezet. Het komt er op neer dat men aan de ene kant wel doet alsof men groen of maatschappelijk verantwoord is, maar in de kern van het bedrijfsproces dat niet is. Volgens ambtenaren is dit ook wat de overheid doet, blijkt uit een onderzoekje van Binnenlands bestuur.

Ambtenaren vinden dat de overheid intern heel veel dingen kan veranderen om groener en maatschappelijk verantwoorden te zijn en pas eisen aan anderen moet gaan opleggen als ze zelf de zaakjes goed op orde hebben. Nu is het nog afwachten tot de ambtenaren daadwerkelijk zelf ook actie gaan ondernemen om dit voor elkaar te krijgen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


384 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn