arbeidsmarktactiviteit

Door Bas van de Haterd op 25-06-2009 08:16.

19-job-interviewMarco Hendrikse had een uitstekend artikel over de onzin over de arbeidsmarktactiviteit, waar de media de laatste tijd weer de mond vol van hebben. Hij stelt dat het natuurlijk dalende is, zoals de onderzoeken laten zien. Maar dat het niet lager is dan in 2003 en we er wel heel erg dramatisch over lijken te doen. Bijzonder is ook dat hoewel er dus minder mensen actief op zoek zijn, ik van bijna elke klant hoor dat ze 2 keer zo veel CV’s per vacature krijgen. Want een daling van 5% in zoekers en tientallen procenten in vacatures is natuurlijk uiteindelijk een plus op het aantal werkzoekende per vacature. Maar er is meer…

Want je hebt cijfers en cijfers. Zoals Marco in zijn stuk aangeeft: Andere onderzoeken, van TNS Nipo en Intermediair, tonen ook dat de arbeidsmarktactiviteit slechts in geringe mate daalt. Al komen zij hoger uit dan de Intelligence Group.

En dan is er vandaag de vraag aan het ING vraag van vandaag panel (onderdeel van ING economisch bureau), met 78.600 gepeilde bezoekers geen klein panel, waar uit komt dat het aantal mensen dat actief op zoek is naar een nieuwe baan op de 25% ligt. Waarbij 22% zelfs niet tot de werkende doelgroep (studenten of gepensioneerden) behoord, dus het percentage in de arbeidsmarkt zou zelfs hoger liggen. Dat is nog een verschil met de 11,3% van Intelligence Group.

Hoe hoog het percentage is dat om zich heen kijkt? Is het eigenlijk relevant? Gaat het niet om het aantal vacatures dat je makkelijk vervuld krijgt? En hoe ga je als bedrijf nu om met deze extra aanwas van talenten? Verwerk je het nog net zo snel? Dit is wel de tijd om te laten zien dat je een goede werkgever bent door je standaarden qua reactietijd op pijl te houden.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


323 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn