Kwaliteit van werknemers

Door Bas van de Haterd op 22-06-2009 08:48.

dartWe zijn in recruitment altijd op zoek naar dat ‘pareltje’, de perfecte kandidaat. En terecht, want kwaliteit loont. Zo stelde John Sullivan op het Recruiters United jaarcongres dat de verschillen tussen de best en slechtst presterende mensen in een organisatie soms 100% is. Dat de slechtst presenterende groep soms zelfs een negatief rendement haalt, waardoor je ze beter betaald thuis kan laten zitten.

In deze economische tijden is het belangrijk om de kwaliteit te behouden. En dat is verdomd lastig, want als er mensen uit moeten brengt dat onrust met zich mee. En wie vertrekken er het eerste? Precies, de pareltjes.

Zelf ben ik een groot fan van een uitspraak van Willem van Oppen, oud CPO (hoogste inkoop man) van KPN. Als je een focus hebt op kosten, daalt je kwaliteit en stijgen uiteindelijk je kosten bijna altijd. Als je een focus hebt op kwaliteit, dalen je kosten bijna altijd. Dat geldt zeker voor personeel, want kwaliteit personeel is het meest essentiële van een organisatie in de huidige kennis en diensten economie.

Of zoals Kevin Kelly (één van de godfathers van het internet) recent zei: The war for talent is over: talent won.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


403 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën