Creatieve CV’s

Door Bas van de Haterd op 15-06-2009 08:39.

waiting-for-job-thumb6224877Natuurlijk ben ik bevooroordeeld, want ik geloof heilig in personal branding. Jezelf laten zien, op allerlei manieren. Eén manier is in je CV. Dat kan digitaal, via Ikki of als je een beetje technisch bent via een eigen site zoals Joery Bruijntjes laat zien.

Wat belangrijk is, is dat je laat zien waar je voor staat. In het ene beroep is dat natuurlijk makkelijker dan het andere. Creatieven, zoals designers, kunnen bijvoorbeeld heel goed in hun CV laten zien waar ze voor staan. Idealize heeft een prachtige samenvatting gemaakt van 30 CV’s van creatieven, die meteen hun statement ermee maken. Nieuwe media marketeers en recruiters zouden meer naar Joery’s social CV moeten kijken, programmeurs zouden een mooie site kunnen maken en zo zijn er nog vele mogelijkheden te bedenken. Ik weet dat toen Huub het boek een onweerstaanbaar CV schreef hij veel reacties heeft gehad van recruiters die zeiden: ja, daar ben ik van gecharmeerd. Ik ben benieuwd, krijgen de recruiters die dit blog lezen regelmatig bijzondere CV’s en hoe reageer je daarop?

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.551 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën