politie_04Volgens De Telegraaf heeft de Politie Amsterdam 3,2 miljoen euro over voor de werving van allochtone en vrouwelijke politiechefs. Het geld zou uitgegeven worden aan één bureau: ERP Workforce. Volgens een woordvoerder is er enkel nog een intentie overeenkomst gesloten voor een marktverkenning en om eventueel trainees te selecteren. Blijkbaar gaat het dus niet eens om het werven van toppers, maar van trainees. En dat zou 320.000 euro per persoon moeten kosten.

Als ik dit soort bedragen hoor, begrijp ik waarom in dergelijke crisis tijden bureaus zich richten op de overheid. Inmiddels heeft de politie ontkent dat het om 3,2 miljoen zou gaan, dat bedrag is ‘volledig uit de lucht gegrepen’. Maar zelfs als het om 10% zou gaan is het nog belachelijk veel natuurlijk.

Dat de top van de politie er goed aan zou doen diverser te worden kan ik helemaal begrijpen. Hoewel ik nog steeds vind dat de beste persoon de baan moet krijgen, moet je natuurlijk wel alle verschillende kwaliteiten naast elkaar leggen. Uit ervaring blijkt dat 50 jarige blanke mannen toch andere waardeoordelen geven aan kwaliteiten dan b.v. vrouwen of allochtonen. Dus verbreding van de mensen in dergelijke functies: doen.

Maar om daar nu zo verschrikkelijk veel geld aan uit te geven, om vervolgens die mensen op een relatief hongerloontje te zetten, want de politie krijgt wat mij betreft in alle rangen en standen onderbetaald voor het werk dat ze doen. Tja, volgens mij is er dan wel heel erg veel mis.

Opvallend vind ik overigens de opmerking: „Het gaat om ideeën die landelijk en dus ook in onze regio spelen om aan het landelijk diversiteitsbeleid invulling te geven. Het gaat overigens om een soort programma dat al eerder succesvol werd toegepast bij het ministerie van Financiën”

Hebben we in dit land dan al eerder miljoenen verspilt aan W&S bureaus omdat de mensen bij het ministerie zelf hun werk niet goed kunnen doen? Waarom hebben ze bij het ministerie dan nog recruiters in dienst? Als freelancer ben ik natuurlijk voor het inhuren van externe die waarde toevoegen, maar een paar miljoen euro kan je dan beter besteden aan het aannemen van één of twee nieuwe mensen en die veel goede trainingen geven volgens mij. Ben je een stuk goedkoper uit.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


647 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën