monsterboardIn maart schreef ik dat Google groter was dan Monsterboard in het aantal zoekopdrachten naar een baan. In februari deed Monsterboard namelijk 7,5 miljoen zoekopdrachten, tegen google ruim 8 miljoen. Nu hoor ik van mijn klanten vooral dat ze veel meer CV’s binnen krijgen, gemiddeld ruim 2 keer zoveel als vorig jaar op dezelfde vacatures. Maar Monsterboard cijfers over april zeggen dat ze in die maand nog maar 6,7 miljoen zoekopdrachten hebben gedaan. Een afname van bijna 1 miljoen searches naar een vacature op monsterboard.

Dat terwijl een snelle scan van de Google zoekopdrachten (op termen als vacature, baan en aanverwanten) een lichte toename laat zien naar 8,2 miljoen zoekopdrachten per maand op vacatures en baan.

Niet alleen is Google inmiddels dus de belangrijkste oriëntatiebron voor potentiële sollicitanten, het verschil neemt nog toe ook. Zelfs in deze tijden waarin relatief veel mensen een baan zoeken (als ik kijk naar de sollicitaties), neemt het volume op monsterboard af.

Zoekmachine optimalisatie lijkt dus grote prioriteit te moeten hebben. Helaas hebben de meeste ATS systemen dat nog niet echt door, want die zijn nog steeds doorgaans erg slecht (met een enkele uitzondering) geoptimaliseerd voor Google.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.487 views | Reageer (36 reacties)
 • Goeie ontwikkelingen is Google weer mee bezig dus. Ik wilde even reageren op de laatste regel. Als ATS leverancier kan je bij ons kiezen voor twee opties om je vacatures te posten. Een standaard portal van ons die je met iframes in je eigen website hangt of een integratie via webservices. Voor een optimale Google Search adviseren wij eigenlijk altijd de webservice integratie te gebruiken omdat je daar dan zelf sturing aan kan geven. Tevens is een eigen branding daarmee ook makkelijker te realiseren ipv in de standaard weergave. Deze is wel te customizen maar heeft altijd z’n beperkingen. Eigen carriere website integreren via webservices is naar mijn idee dan ook de beste oplossing.

  Dat zeggende vind ik het dan ook eerder een communicatie/webbouwer issue dan een ATS issue. Tenzij de mogelijkheid van een webservice integratie er niet is en je de website via i-frames MOET koppelen.

  Ben benieuwd hoe anderen hier tegen aan kijken. Als dat niet het geval is moeten we misschien wel e.e.a. aanpassen.

 • Goeie ontwikkelingen is Google weer mee bezig dus. Ik wilde even reageren op de laatste regel. Als ATS leverancier kan je bij ons kiezen voor twee opties om je vacatures te posten. Een standaard portal van ons die je met iframes in je eigen website hangt of een integratie via webservices. Voor een optimale Google Search adviseren wij eigenlijk altijd de webservice integratie te gebruiken omdat je daar dan zelf sturing aan kan geven. Tevens is een eigen branding daarmee ook makkelijker te realiseren ipv in de standaard weergave. Deze is wel te customizen maar heeft altijd z’n beperkingen. Eigen carriere website integreren via webservices is naar mijn idee dan ook de beste oplossing.

  Dat zeggende vind ik het dan ook eerder een communicatie/webbouwer issue dan een ATS issue. Tenzij de mogelijkheid van een webservice integratie er niet is en je de website via i-frames MOET koppelen.

  Ben benieuwd hoe anderen hier tegen aan kijken. Als dat niet het geval is moeten we misschien wel e.e.a. aanpassen.

 • Eelco, ook al bieden de meeste ATS’en de mogelijkheid wel om de vacatures zelf te hosten in plaats van bij de leverancier, ik vind het vaak toch een ATS issue. Een ATS communicatie-issue. De ATS leveranciers informeren de klant vaak te slecht over de negatieve gevolgen voor de vindbaarheid wanneer vacature in een frame gezet worden. Dat is tenminste mijn ervaring.

 • Eelco, ook al bieden de meeste ATS’en de mogelijkheid wel om de vacatures zelf te hosten in plaats van bij de leverancier, ik vind het vaak toch een ATS issue. Een ATS communicatie-issue. De ATS leveranciers informeren de klant vaak te slecht over de negatieve gevolgen voor de vindbaarheid wanneer vacature in een frame gezet worden. Dat is tenminste mijn ervaring.

 • @Michel: eens en ik merk ook nog wel eens dat de export opties niet helemaal geweldig zijn. Ik kan tenminste niet altijd wat ik graag zou willen, of tenminste, de interne techies zeggen dat het niet kan.

 • @Michel: eens en ik merk ook nog wel eens dat de export opties niet helemaal geweldig zijn. Ik kan tenminste niet altijd wat ik graag zou willen, of tenminste, de interne techies zeggen dat het niet kan.

 • @Bas Otys is een van die uitzonderingen. Al enkele jaren geleden hebben ze die lijn al ingezet. Ze zijn ook een van de weinige leveranciers die de website geintegreerd heeft in het totale systeem.
  (nee ik heb geen aandelen Otys, ik ben alleen een tevreden gebruiker)

 • @Bas Otys is een van die uitzonderingen. Al enkele jaren geleden hebben ze die lijn al ingezet. Ze zijn ook een van de weinige leveranciers die de website geintegreerd heeft in het totale systeem.
  (nee ik heb geen aandelen Otys, ik ben alleen een tevreden gebruiker)

 • @Marcel: dat is mij bekend, maar zoals met elk systeem heeft ook Otys weer zijn nadelen.

 • @Marcel: dat is mij bekend, maar zoals met elk systeem heeft ook Otys weer zijn nadelen.

 • Stel, iedereen doet alles goed! Dan kan toch nooit iedereen op pagina 1 uitkomen, los van het feit dat Google de eerste resultaten graag bewaart voor haar commerciele klanten?

  Dit idee laat mij maar niet los zodra ik aan zoekmachine optimalisatie denk.

  Nu kunnen wij als recruiters best heel innovatieve termen bedenken, maar een java developer, zal als eerste niet veel meer invullen als vacature java. Pagina 1 dan al gelijk 16 keuzes.

  Waar zal dit heen gaan?
  – Zoekmachine optimalisatie blijkt een HOAX
  – Diegene met het meeste geld komt op pagina 1
  – De java developer breidt zijn termen uit als ware het een recruiter
  – De java developer plaatst liever zijn CV op een JAVA niche CV database
  – Organisaties vinden het zonde geld, want op vacature java komt niemand binnen
  – De java developer wordt liever aangesproken in zijn social network. Dan wel door iemand die verstand heeft van Java. Dan kan hij in zijn vrije tijd doorgaan met gamen, downloaden, chatten of wellicht met java programmeren

  Vooropgesteld dan ook dat een Java developer max 3 x van baan verwisselt in zijn carriere (anders is het een jobhopper waar een recruiter zowiezo niet op zit te wachten) en dan later vast liever een stap maakt naar teamleader of projectmanager. Het riedeltje begint dan weer opnieuw.

  Persoonlijk ben ik van mening dat deze java developer dan maar wat graag in 10 minuten z’n CV op Monster zet om binnen 3 dagen dan door tig recruiters gebeld te worden. Sneller, beter, concreter, ‘stoerder’ etc. De lead begint dan vanaf daar.

  Kan iemand mij nu eens precies uitleggen wat ik hier mis?

 • Stel, iedereen doet alles goed! Dan kan toch nooit iedereen op pagina 1 uitkomen, los van het feit dat Google de eerste resultaten graag bewaart voor haar commerciele klanten?

  Dit idee laat mij maar niet los zodra ik aan zoekmachine optimalisatie denk.

  Nu kunnen wij als recruiters best heel innovatieve termen bedenken, maar een java developer, zal als eerste niet veel meer invullen als vacature java. Pagina 1 dan al gelijk 16 keuzes.

  Waar zal dit heen gaan?
  – Zoekmachine optimalisatie blijkt een HOAX
  – Diegene met het meeste geld komt op pagina 1
  – De java developer breidt zijn termen uit als ware het een recruiter
  – De java developer plaatst liever zijn CV op een JAVA niche CV database
  – Organisaties vinden het zonde geld, want op vacature java komt niemand binnen
  – De java developer wordt liever aangesproken in zijn social network. Dan wel door iemand die verstand heeft van Java. Dan kan hij in zijn vrije tijd doorgaan met gamen, downloaden, chatten of wellicht met java programmeren

  Vooropgesteld dan ook dat een Java developer max 3 x van baan verwisselt in zijn carriere (anders is het een jobhopper waar een recruiter zowiezo niet op zit te wachten) en dan later vast liever een stap maakt naar teamleader of projectmanager. Het riedeltje begint dan weer opnieuw.

  Persoonlijk ben ik van mening dat deze java developer dan maar wat graag in 10 minuten z’n CV op Monster zet om binnen 3 dagen dan door tig recruiters gebeld te worden. Sneller, beter, concreter, ‘stoerder’ etc. De lead begint dan vanaf daar.

  Kan iemand mij nu eens precies uitleggen wat ik hier mis?

 • @Rob: Het is goed dat je eindigt met die laatste zin, want zelden heb ik zoveel onzin in één stukje naar boven zien komen. Laat ik stukje bij beetje even weerleggen.

  1) Het is totale onzin dat google haar beste posities aan haar commerciële klanten geeft. Gewoon onzin, ze zijn volkomen helder wat betaald is en wat niet.

  2) Er is niet 1 eerste pagina, er zijn er miljarden. Jij denkt dat iemand zoekt op vacature java? Moet je je toch eens verdiepen in je doelgroep. Zo blijk bijvoorbeeld dat de gemiddelde vacature zoekopdracht pas een klik geeft na 3 zoektermen. Dus eerst zoek je vacature java, dan vacature java developer en dan vacature java developer Utrecht. Ik hoop dat je al ziet waar dit heen gaat, elke stad of dorp heeft een eigen pagina al.

  3) De één noemt het een programmeur, de ander een developer, de derde een engineer, etc. Dus ook op dat gebied zijn er tientallen eerste pagina’s

  4) Google past de pagina’s aan aan je persoonlijke zoekvoorkeuren. Dus zelfs op exact dezelfde term krijgen jij en ik een andere pagina. Dus er zijn nog meer eerste pagina’s.

  5) Organisaties vinden het geweldig, want niet alleen komt er heel veel gratis traffic binnen als je het eenmaal goed doet, het converteert nog veel beter ook en de CV’s zijn van veel betere kwaliteit. Tenminste, dat hoor ik van iedereen die het GOED doet.

  6) Het is geen of of. Je doet alsof een sociaal netwerk en Google elkaar bijten. Elke klant die je niet adviseert om in beide te investeren doe je een slechte job voor. Het zijn beide namelijk basis elementen recruitment.

  7) Een java developer die 3 keer van baan wisselt een jobhopper? Welke steen ben je onder uit gekomen? Gemiddeld zitten we nog 3 jaar in één baan. Logisch ook als je outliers leest en weet dat je na 10.000 uur vakvolwassen bent. Je zou ook kunnen zeggen, iedereen die meer dan 3 jaar bij één baas zit is niet gemotiveerd. Is net zo’n onzin als je jobhopper argument. Mensen zijn nu eenmaal anders.

  En je laatste punt, nu ken ik toevallig heel wat java developers in mijn persoonlijke netwerk. Geen van alle wil zijn CV nog op monsterboard zetten, en zeker niet met een mobiel nummer. Want (en ik gebruik hier nu een quote van een zeer, zeer goede java developer: ‘dan zijn er allemaal van die irritante slavendrijvers van W&S; bureaus die geen enkele interesse in je hebben en je zo snel mogelijk van A naar B willen zetten omdat ze dan weer geld aan je verdienen. En eigenlijk hebben ze er alle belang bij dat je het daar niet naar je zin hebt want dan kunnen ze je snel weer opnieuw plaatsen en geld aan je verdienen’.

  De echte top, met name in IT’ers, zit doorgaans niet meer op Monsterboard. Die zoeken zelf via Google of willen gevraagd worden via hun netwerk. En niet door een bureau, maar door de eindklant zelf.

 • @Rob: Het is goed dat je eindigt met die laatste zin, want zelden heb ik zoveel onzin in één stukje naar boven zien komen. Laat ik stukje bij beetje even weerleggen.

  1) Het is totale onzin dat google haar beste posities aan haar commerciële klanten geeft. Gewoon onzin, ze zijn volkomen helder wat betaald is en wat niet.

  2) Er is niet 1 eerste pagina, er zijn er miljarden. Jij denkt dat iemand zoekt op vacature java? Moet je je toch eens verdiepen in je doelgroep. Zo blijk bijvoorbeeld dat de gemiddelde vacature zoekopdracht pas een klik geeft na 3 zoektermen. Dus eerst zoek je vacature java, dan vacature java developer en dan vacature java developer Utrecht. Ik hoop dat je al ziet waar dit heen gaat, elke stad of dorp heeft een eigen pagina al.

  3) De één noemt het een programmeur, de ander een developer, de derde een engineer, etc. Dus ook op dat gebied zijn er tientallen eerste pagina’s

  4) Google past de pagina’s aan aan je persoonlijke zoekvoorkeuren. Dus zelfs op exact dezelfde term krijgen jij en ik een andere pagina. Dus er zijn nog meer eerste pagina’s.

  5) Organisaties vinden het geweldig, want niet alleen komt er heel veel gratis traffic binnen als je het eenmaal goed doet, het converteert nog veel beter ook en de CV’s zijn van veel betere kwaliteit. Tenminste, dat hoor ik van iedereen die het GOED doet.

  6) Het is geen of of. Je doet alsof een sociaal netwerk en Google elkaar bijten. Elke klant die je niet adviseert om in beide te investeren doe je een slechte job voor. Het zijn beide namelijk basis elementen recruitment.

  7) Een java developer die 3 keer van baan wisselt een jobhopper? Welke steen ben je onder uit gekomen? Gemiddeld zitten we nog 3 jaar in één baan. Logisch ook als je outliers leest en weet dat je na 10.000 uur vakvolwassen bent. Je zou ook kunnen zeggen, iedereen die meer dan 3 jaar bij één baas zit is niet gemotiveerd. Is net zo’n onzin als je jobhopper argument. Mensen zijn nu eenmaal anders.

  En je laatste punt, nu ken ik toevallig heel wat java developers in mijn persoonlijke netwerk. Geen van alle wil zijn CV nog op monsterboard zetten, en zeker niet met een mobiel nummer. Want (en ik gebruik hier nu een quote van een zeer, zeer goede java developer: ‘dan zijn er allemaal van die irritante slavendrijvers van W&S bureaus die geen enkele interesse in je hebben en je zo snel mogelijk van A naar B willen zetten omdat ze dan weer geld aan je verdienen. En eigenlijk hebben ze er alle belang bij dat je het daar niet naar je zin hebt want dan kunnen ze je snel weer opnieuw plaatsen en geld aan je verdienen’.

  De echte top, met name in IT’ers, zit doorgaans niet meer op Monsterboard. Die zoeken zelf via Google of willen gevraagd worden via hun netwerk. En niet door een bureau, maar door de eindklant zelf.

 • @Rob en @Bas: uit eigen ervaring kan ik beamen dat vindbaarheid op pagina 1 binnen Google resultaten, zowel qua site algemeen als vacaturespecifiek, gewoon mogelijk is. Zelfs als kleine nieuwkomer. En behoudens een kleine AdWords campagne hier en daar betaal ik helemaal niets aan Google. Ik heb ook nog nooit een relatie kunnen ontdekken tussen bijvoorbeeld een AdWords campagne en vervolgens het hoger ge-ranked zijn in de zoekresultaten van de pagina waarin in de Ad wordt verwezen.
  Zolang je relevante content biedt met consequent doorgevoerde relevante termen en teksten, goede metatags en keywords, dan kom je al een heel eind. Als je “Java Developer” bijv. wijzigt in “Java Enterprise Developer in hartje Utrecht”, dan scheelt dat al een stuk. Mijn site is pas sinds februari in de lucht en stelt qua traffic ranking niet veel voor, maar mijn conversie is wel heel hoog. Tik bijvoorbeeld maar eens in “the best recruitment solution”. Niet 1 maar zelfs 2 vermeldingen op page 1. Lijkt me bewijs genoeg.

 • @Rob en @Bas: uit eigen ervaring kan ik beamen dat vindbaarheid op pagina 1 binnen Google resultaten, zowel qua site algemeen als vacaturespecifiek, gewoon mogelijk is. Zelfs als kleine nieuwkomer. En behoudens een kleine AdWords campagne hier en daar betaal ik helemaal niets aan Google. Ik heb ook nog nooit een relatie kunnen ontdekken tussen bijvoorbeeld een AdWords campagne en vervolgens het hoger ge-ranked zijn in de zoekresultaten van de pagina waarin in de Ad wordt verwezen.
  Zolang je relevante content biedt met consequent doorgevoerde relevante termen en teksten, goede metatags en keywords, dan kom je al een heel eind. Als je “Java Developer” bijv. wijzigt in “Java Enterprise Developer in hartje Utrecht”, dan scheelt dat al een stuk. Mijn site is pas sinds februari in de lucht en stelt qua traffic ranking niet veel voor, maar mijn conversie is wel heel hoog. Tik bijvoorbeeld maar eens in “the best recruitment solution”. Niet 1 maar zelfs 2 vermeldingen op page 1. Lijkt me bewijs genoeg.

 • @bas helemaal eens Otys heeft zeker ook nadelen. adword campagnes geloof ik zelf niet zoveel in, kan bakken met geld kosten en is alleen ook ter ondersteuning van SEO. Google optimalisatie kost niet veel geld alleen veel tijd om je te verdiepen in de materie en je linkbuilding plan neer te zetten te implementeren en verder te verrijken.
  Dat kandidaten graag met eindklanten zaken doen is een feit, dit heeft de branche ook over zichzelf afgeroepen. Nog dagelijks maken wij mee dat kandidaten honds behandeld worden en hun CV al bij een klant ligt voordat het bureau hen gesproken hebben of laat staan toestemming.
  We zijn dan ook blij dat we onze eerste RPO deal rond hebben en in naam van de klant in de huisstijl van de klant de kandidaten exclusief mogen werven.

 • @bas helemaal eens Otys heeft zeker ook nadelen. adword campagnes geloof ik zelf niet zoveel in, kan bakken met geld kosten en is alleen ook ter ondersteuning van SEO. Google optimalisatie kost niet veel geld alleen veel tijd om je te verdiepen in de materie en je linkbuilding plan neer te zetten te implementeren en verder te verrijken.
  Dat kandidaten graag met eindklanten zaken doen is een feit, dit heeft de branche ook over zichzelf afgeroepen. Nog dagelijks maken wij mee dat kandidaten honds behandeld worden en hun CV al bij een klant ligt voordat het bureau hen gesproken hebben of laat staan toestemming.
  We zijn dan ook blij dat we onze eerste RPO deal rond hebben en in naam van de klant in de huisstijl van de klant de kandidaten exclusief mogen werven.

 • Nog een keer proberen want mijn vorige post is niet gepost?

  Google don’t like it als je ATS de vacatures post in een frame. Duidelijk verhaal. Maar wat kan je hier dan tegen doen? Tips? Ideeën? Of kan je alleen een overstap maken naar een ander ATS?

 • Nog een keer proberen want mijn vorige post is niet gepost?

  Google don’t like it als je ATS de vacatures post in een frame. Duidelijk verhaal. Maar wat kan je hier dan tegen doen? Tips? Ideeën? Of kan je alleen een overstap maken naar een ander ATS?

 • @Michel Rijnders. Het is inderdaad niet goed wanneer ATS’n hun klanten niet goed voorlichten. Naar mijn mening geven wij onze toekomstige klanten wel altijd duidelijk die instructies mee. Beter nog wij adviseren eigenlijk altijd om webservices te gebruiken. Niet elke klant begrijpt altijd de impact totdat ze ermee te maken krijgen, maar over het algemeen komt de boodschap goed aan. Vaak wordt dan geconstateerd dat ze een website niet voor de live datum klaar kunnen hebben. Men stapt dan alsnog tijdelijk naar een standaard i-frame portal met de nadelen van dien. Wel vind ik deze discussie nogmaals aanleiding om het ook binnen onze community ter sprake te brengen en te kijken of het moet worden meegenomen in Product Management voor het geval met toch wil blijven bij de standaard portal.

  @Bas & Rob: twee extreme reacties maar ik denk wel dat Bas dit goed weerlegd heeft. Dat is tenminste ook mijn/onze ervaring omtrent dit soort functies. Van Jobhoppen is in deze tijd waar meer en meer mensen naar zzp constructies gaan al helemaal geen sprake meer.

  Ik vind de ontwikkeling van Google (dat was de oorspronkelijke discussie) dan ook niet verrassend t.o.v. een partij als Monsterboard. In de toekomst zal dit verschil alleen nog maar groter gaan worden als je ziet waar ze naartoe gaan met ‘Wave’ aan het eind van het jaar. Dit zal veel maar bijdrage gaan leveren en actieve marketing dan een éénvoudige plaatsing op Monsterboard. Monsterboard zal (net als alle andere jobboards) snel iets moeten gaan doen anders zullen ze de komende twee jaar drastisch aan marktaandeel gaan kwijtraken.

 • @Michel Rijnders. Het is inderdaad niet goed wanneer ATS’n hun klanten niet goed voorlichten. Naar mijn mening geven wij onze toekomstige klanten wel altijd duidelijk die instructies mee. Beter nog wij adviseren eigenlijk altijd om webservices te gebruiken. Niet elke klant begrijpt altijd de impact totdat ze ermee te maken krijgen, maar over het algemeen komt de boodschap goed aan. Vaak wordt dan geconstateerd dat ze een website niet voor de live datum klaar kunnen hebben. Men stapt dan alsnog tijdelijk naar een standaard i-frame portal met de nadelen van dien. Wel vind ik deze discussie nogmaals aanleiding om het ook binnen onze community ter sprake te brengen en te kijken of het moet worden meegenomen in Product Management voor het geval met toch wil blijven bij de standaard portal.

  @Bas & Rob: twee extreme reacties maar ik denk wel dat Bas dit goed weerlegd heeft. Dat is tenminste ook mijn/onze ervaring omtrent dit soort functies. Van Jobhoppen is in deze tijd waar meer en meer mensen naar zzp constructies gaan al helemaal geen sprake meer.

  Ik vind de ontwikkeling van Google (dat was de oorspronkelijke discussie) dan ook niet verrassend t.o.v. een partij als Monsterboard. In de toekomst zal dit verschil alleen nog maar groter gaan worden als je ziet waar ze naartoe gaan met ‘Wave’ aan het eind van het jaar. Dit zal veel maar bijdrage gaan leveren en actieve marketing dan een éénvoudige plaatsing op Monsterboard. Monsterboard zal (net als alle andere jobboards) snel iets moeten gaan doen anders zullen ze de komende twee jaar drastisch aan marktaandeel gaan kwijtraken.

 • @Wesley: ander ATS kan, maar er zijn andere oplossingen. Zoals Eelco aangeeft kan je het soms anders bouwen (als een ATS dat ondersteund), maar er zijn ook partijen die je daarbij kunnen helpen om dit te doen.

 • @Wesley: ander ATS kan, maar er zijn andere oplossingen. Zoals Eelco aangeeft kan je het soms anders bouwen (als een ATS dat ondersteund), maar er zijn ook partijen die je daarbij kunnen helpen om dit te doen.

 • @Bas,

  Ik snap je evangeliseren van het kunnen als waarheid hier volkomen. Maar wat nu als blijkt als theoretische haalbaarheid de praktijk niet toetst. Een bedrijf die flink investeert in optimalisatie, in het business model geen ZZP kan dragen en blijkt dat er zo’n schaarste heerst dat er nog geen vacature vervuld wordt. Wat heb je dan aan het in kaart brengen van alles en iedereen tot op het invidu toe, als dit individu dan niet binnenstroomt, bijvoorbeeld wegens schaarste?
  Choregrafie dan een 10, maar de uitvoering zeer mager. Verkoop dat dan maar als recruiter aan je CEO.

  Niet alles wat kan zal ook zo zijn. Variabelen hierin zijn oneidig.

  Daar kunnen we weblogs over vullen (feiten, meningen, referentiekaders etc). Daar waar jij mij blind vindt, kan ik reageren met eendimensionaal, daar waar jij mij onder een steen vind zitten, vind ik jou een tekentafel recruiter. Dat lijkt mij dan niet de weg.

  Ipv investeringen in tot het komen tot het individu denk ik dat het daarom beter is vooral te kijken buiten de landsgrenzen. Daadwerkelijk dan de schaarste te lijf. Simpelgezegd, ipv van zoekmachine optimalisatie zou ik kiezen voor het vertalen van bijvoorbeeld een ICT afdeling in het engels en de organisatie welkom maken voor kennismigranten. Juist deze ontwikkeling zie je veel gebeuren..

 • @Bas,

  Ik snap je evangeliseren van het kunnen als waarheid hier volkomen. Maar wat nu als blijkt als theoretische haalbaarheid de praktijk niet toetst. Een bedrijf die flink investeert in optimalisatie, in het business model geen ZZP kan dragen en blijkt dat er zo’n schaarste heerst dat er nog geen vacature vervuld wordt. Wat heb je dan aan het in kaart brengen van alles en iedereen tot op het invidu toe, als dit individu dan niet binnenstroomt, bijvoorbeeld wegens schaarste?
  Choregrafie dan een 10, maar de uitvoering zeer mager. Verkoop dat dan maar als recruiter aan je CEO.

  Niet alles wat kan zal ook zo zijn. Variabelen hierin zijn oneidig.

  Daar kunnen we weblogs over vullen (feiten, meningen, referentiekaders etc). Daar waar jij mij blind vindt, kan ik reageren met eendimensionaal, daar waar jij mij onder een steen vind zitten, vind ik jou een tekentafel recruiter. Dat lijkt mij dan niet de weg.

  Ipv investeringen in tot het komen tot het individu denk ik dat het daarom beter is vooral te kijken buiten de landsgrenzen. Daadwerkelijk dan de schaarste te lijf. Simpelgezegd, ipv van zoekmachine optimalisatie zou ik kiezen voor het vertalen van bijvoorbeeld een ICT afdeling in het engels en de organisatie welkom maken voor kennismigranten. Juist deze ontwikkeling zie je veel gebeuren..

 • @Rob ik evangeliseer niets, ik stel enkel feiten. En ik begrijp dat als je zoals jij niet wil proberen om iets nieuws te ontdekken dat het niet haalbaar is.

  Ik begrijp dat je je business graag wil blijven pluggen, we moeten naar buiten. Alle problemen die daar ontstaan ten spijt. Maar mocht je ooit echt de moeite nemen om mijn artikelen te lezen (en niet één er uit te pikken) weet je dat ik nooit een of of of denker ben zoals jij. Maar een en en en denker. Nooit, nergens heb ik gesteld dat google dé oplossing is. Zoals jij stelt dat mensen in het buitenland zoeken dé oplossing is. Ik denk multi dimensionaal, er komt meer bij, er valt (bijna) niets af.

  Dus ik begrijp je evangeliseren van het zoeken in het buitenland, je moet immers je geld verdienen. Ik verdien niets aan SEO, ik help echter mijn klanten (en lezers) graag op de beste manier mogelijk. Niet alleen de manier die mijn eigen portemonee spekt.

 • @Rob: gezien je laatste reactie moeten we echt een keer een bak koffie doen! Kunnen we het hebben over én kennismigranten én aantoonbaar meer en betere reacties o.a. met hulp van SEO (maar niet alleen dat).
  Dankzij optimalisatie scoort mijn site aantoonbaar goed, maar ik zou niet zoveel mensen kunnen aantrekken als ik niet tevens actief ben met social networking, slim gebruik van andere sites, een goede behandeling van kandidaten etc. etc. Het een of ander is niet het hele verhaal, maar en-en helpt zeker.

 • @Rob: gezien je laatste reactie moeten we echt een keer een bak koffie doen! Kunnen we het hebben over én kennismigranten én aantoonbaar meer en betere reacties o.a. met hulp van SEO (maar niet alleen dat).
  Dankzij optimalisatie scoort mijn site aantoonbaar goed, maar ik zou niet zoveel mensen kunnen aantrekken als ik niet tevens actief ben met social networking, slim gebruik van andere sites, een goede behandeling van kandidaten etc. etc. Het een of ander is niet het hele verhaal, maar en-en helpt zeker.

 • Rob van Elburg

  @ Niels

  Dank voor je uitnodiging.

  SEO naar perm universitair technisch ICT leidt nauwelijks tot iets. Die gasten zijn er gewoon niet, nu niet en morgen al helemaal niet.

  “Relocation Recruitment” postings op Linked In Groups leveren tig sollicitanten op (dus waarom SEO?). Open sollicitaties hoef ik niet zo nodig omdat ik liever bemiddel vanaf de vacature.

  Als jij deze elementen in elkaar weet te schuiven tot lagere kosten en meer rendement & resultaat, dan neem ik die uitdaging zeer zeker aan.

 • Rob van Elburg

  @ Niels

  Dank voor je uitnodiging.

  SEO naar perm universitair technisch ICT leidt nauwelijks tot iets. Die gasten zijn er gewoon niet, nu niet en morgen al helemaal niet.

  “Relocation Recruitment” postings op Linked In Groups leveren tig sollicitanten op (dus waarom SEO?). Open sollicitaties hoef ik niet zo nodig omdat ik liever bemiddel vanaf de vacature.

  Als jij deze elementen in elkaar weet te schuiven tot lagere kosten en meer rendement & resultaat, dan neem ik die uitdaging zeer zeker aan.

 • Pingback: Oriëntatiesites, iets om rekening mee te houden? | RecTec()

 • Pingback: Google social search, grote impact op recruitment | RecTec()

 • Pingback: Vacature promotie via Google Social Media Search | Sociale netwerken | Recruitment Matters - Alles over online recruitment()

 • Pingback: Werkinfo » Blog archief » Vacature promotie via Google Social Media Search | Sociale netwerken | Recruitment Matters – Alles over online recruitment()

 • @Rob ik evangeliseer niets, ik stel enkel feiten. En ik begrijp dat als je zoals jij niet wil proberen om iets nieuws te ontdekken dat het niet haalbaar is.

  Ik begrijp dat je je business graag wil blijven pluggen, we moeten naar buiten. Alle problemen die daar ontstaan ten spijt. Maar mocht je ooit echt de moeite nemen om mijn artikelen te lezen (en niet één er uit te pikken) weet je dat ik nooit een of of of denker ben zoals jij. Maar een en en en denker. Nooit, nergens heb ik gesteld dat google dé oplossing is. Zoals jij stelt dat mensen in het buitenland zoeken dé oplossing is. Ik denk multi dimensionaal, er komt meer bij, er valt (bijna) niets af.

  Dus ik begrijp je evangeliseren van het zoeken in het buitenland, je moet immers je geld verdienen. Ik verdien niets aan SEO, ik help echter mijn klanten (en lezers) graag op de beste manier mogelijk. Niet alleen de manier die mijn eigen portemonee spekt.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën