twitter21Blijf je nu bezig over dat Twitter hoor ik mensen al denken? Zo spannend is het toch niet? Nee, klopt. Maar ik hoor ook vaak dingen als: kom nu eens met EEN goede actie die succesvol was. Nou, we hadden natuurlijk al de actie van Energize die een gratis bereik van zo’n 19.000 man heeft gehad en in totaal 25 waardevolle sollicitaties. Zelf heb ik afgelopen week ook even op Twitter geroepen dat ik nieuwe reviewers zoek voor Digitaal-Werven. Het onderzoek wordt namelijk waarschijnlijk uitgebreid en de huidige reviewers hebben wat minder tijd. Nou, dat riep ik dus om 0:15 op Twitter, niet echt een tijdstip waarom de meeste mensen nog online zijn. Toch had ik meteen 5 kandidaten waarvan er inmiddels 1 is afgevallen. Hoe doe je dat? Gewoon door een leuk netwerk te hebben en leuke functie te bieden (nee, ik betaal niet gek veel). Heeft Twitter dus nut? Ja, voor mij in dit geval wel.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


769 views | Reageer (4 reacties)
  • Wij zijn nu (buiten onze prive aanwezigheid) 6 weken live op Twitter met DeloitteBanen. Wat heeft geresulteerd in mooie dialogen met onze doelgroep. Daarnaast hadden we al snel 3 goede kandidaten die direct in procedure gezet konden worden. Nu nog snel die eerste Twitter-hire, maar wat ons betreft heeft het zijn nut ook al bewezen.
    e-recruitment, Deloitte

  • Wij zijn nu (buiten onze prive aanwezigheid) 6 weken live op Twitter met DeloitteBanen. Wat heeft geresulteerd in mooie dialogen met onze doelgroep. Daarnaast hadden we al snel 3 goede kandidaten die direct in procedure gezet konden worden. Nu nog snel die eerste Twitter-hire, maar wat ons betreft heeft het zijn nut ook al bewezen.
    e-recruitment, Deloitte

  • @Roos: interessant dat jullie ook met deloitte banen succes hebben. Moeten we het de volgende keer ook eens over hebben (video interview denk ik). Zelf zie ik de meeste kracht toch vanuit de individuele netwerken, wat jij?

  • @Roos: interessant dat jullie ook met deloitte banen succes hebben. Moeten we het de volgende keer ook eens over hebben (video interview denk ik). Zelf zie ik de meeste kracht toch vanuit de individuele netwerken, wat jij?


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn