neliekroesAls we aan mededinging denken, denken we tegenwoordig vaak aan Nelie Kroes die hoge boetes oplegt vanwege concurrentievervalsing. Microsoft, Heineken en vele bedrijven hebben vanwege illegale prijsafspraken al hoge boetes gehad. Maar in Amerika is er nu een onderzoek gestart door de FTC (de Amerikaanse tegenhanger) naar een concurrentievervalsende afspraak tussen  Yahoo, Apple, Google en Genentech (en mogelijk meer) om elkaars top PERSONEEL niet weg te kapen!

Hiermee zouden deze partijen de concurrentie verminderen en daarmee de regels overtreden, aldus een artikel in de Washington Post. Een interessante ontwikkeling.

In Nederland is het wegkapen van elkaars top talent vaak ‘not done’. Zoals een corporate recent tegen me zei: ‘als wij een topper bij een klant of collega op de korrel hebben, doen we dat vaak via een bureau, want als we het zelf doen is dat minder sjiek’. Maar dat is al een hele stap t.o.v. het gewoon niet wegkapen, wat in veel gevallen ook Nederlands gebruik is. Wel als iemand solliciteert, maar dus niet actief er achter aan gaan. In Amerika is een dergelijk herenakkoord dus misschien strafbaar.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


413 views | Reageer (4 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categori├źn