Vandaag op de CSN conferentie over social media. De opening key note was van Jeremiah Owyang, sr. analist van Forrester over de toekomst van het social web. Ik zal hier niet het hele verslag herhalen, dat staat op Marketingfacts. Interessante take-aways voor mij waren: als je nu nog niet actief bent met luisteren en praten in de social media loop je echt achter volgens de onderzoekscijfers van Forrester. Zeker met de Nederlandse cijfers over gebruik van sociale netwerken die veel hoger liggen dan in de landen om ons heen. Ook gaf hij aan dat de grote kansen nu liggen op het ‘sociaal’ maken van je bedrijf. Wat zijn de meest populaire onderdelen van je site en hoe zou je deze kunnen omzetten zodat ze opgenomen kunnen worden in Hyves bijvoorbeeld.

Ook had ik even de mogelijkheid om Jeremiah voor de camera te hebben. Ik was vooral erg benieuwd naar de invloed van taal op communicatie in sociale netwerken. Sinds de introductie van Nederlands in Facebook zijn het aantal profielen geƫxplodeerd. Bedrijven hebben het vaak moeilijk met communiceren in verschillende talen, maar hoe belangrijk is dat volgens hem?

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


394 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn