RecTec blogger Martijn Planken gaf hier eerder al kort zijn visie op Generatie Y. Don Tapscott is een schrijver (o.a. van wikinomics) waar ik groot respect voor heb. Hij noemt het Generation Next of de Net Gen (in het boek Wikinomics). Een unieke generatie in zijn optiek die heel anders werkt. Wetenschappelijk zijn er al onderzoeken die laten zien dat de hersenen ook fysiologisch anders werken bij jongeren die minder met TV en meer met b.v. games zijn opgevoed. Ook in mentaliteit is het heel anders aldus Tapscott. Een bijzonder inspirerend interview, ik ga het boek zeker lezen (maar wacht nog even op de audio versie).

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


506 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08