RecTec blogger Martijn Planken gaf hier eerder al kort zijn visie op Generatie Y. Don Tapscott is een schrijver (o.a. van wikinomics) waar ik groot respect voor heb. Hij noemt het Generation Next of de Net Gen (in het boek Wikinomics). Een unieke generatie in zijn optiek die heel anders werkt. Wetenschappelijk zijn er al onderzoeken die laten zien dat de hersenen ook fysiologisch anders werken bij jongeren die minder met TV en meer met b.v. games zijn opgevoed. Ook in mentaliteit is het heel anders aldus Tapscott. Een bijzonder inspirerend interview, ik ga het boek zeker lezen (maar wacht nog even op de audio versie).

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


495 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn