De perfecte tegenreactie

Door Ervaren Sollicitant op 05-05-2009 21:23.

Lotgenotencontact is soms zo lekker. En leerzaam. Een solliciterende vriendin opperde de perfecte actie als zo’n blaag van 25 weer een mening over jouw ervaren CV heeft. Terugslaan.

het profiel

In mijn jeugd was terugslaan nog geaccepteerd gedrag, met zo’n kluwen jongens op het schoolplein. Loony Tunes, maar anders. In onze gebalkenendiseerde samenleving mag dat niet meer.
De nieuwe strijdmiddelen zijn rechtstreekser en treffen de blaag in zijn portemonee. Dat treft, want dat doet hij mijn vriendin ook. Wat is de remedie als je na een gesprek weer niet in het profiel past?

Je stuurt je CV rechtstreeks aan de bedoelde klant, met daarbij een recruitrecensie. Iens.nl doet ook aan recensies, voor restaurants weliswaar, maar het blijkt verrassend doeltreffend. Hoe je behandeld bent, hoe je de beoordeling(!) ervaren hebt en welke meerwaarde de klant is misgelopen. Of iets dergelijks, afhankelijk van het gesprek. Je wordt het toch niet, je hebt niets te vrezen en de klant kan de recruiter wijzen op de gewenste merkuitstraling van zijn onderneming. Waar de ‘aannemerij’ natuurlijk een verlengstuk van dient te zijn. Branding is niet voor niets een belangrijk onderwerp, voor de klant dan. Mijn vriendin kreeg enkele zeer positieve reacties van bedrijven.

Ik ga het binnenkort zeker proberen. Met mate, genuanceerd, niet in de eerste twee uur, morgen nog eens overgelezen, maar wel met de herinnering aan het venijn. Wat denkt zo’n blaag wel dat ie is?

Over de Auteur

Ervaren Sollicitant 111x gesolliciteerd, etc. Spiegel en sparringpartner voor recruiters en hrm-adviseurs, Ervaringsdeskundige in recruitersmoezen. Ik pas altijd in uw profiel.


754 views | Reageer (7 reacties)
 • Vul je meteen de beoordeling dan ook in op http://www.beoordeelmijnrecruiter.nl ?

 • Vul je meteen de beoordeling dan ook in op http://www.beoordeelmijnrecruiter.nl ?

 • Ervaren Sollicitant

  Yes! Goed initiatief dat meer communicatie nodig heeft.

 • Ervaren Sollicitant

  Yes! Goed initiatief dat meer communicatie nodig heeft.

 • Ik vermoed eerlijk gezegd dat de klant bij zo’n schrijven eerder denkt “Goed dat die persoon niet aan me is voorgesteld”. De betreffende positie krijg je er niet alsnog mee en je loopt het risico om als niet-professioneel ervaren te worden, wat misschien in het netwerk doorsijpelt. Maar het lucht wel op natuurlijk.

 • Ik vermoed eerlijk gezegd dat de klant bij zo’n schrijven eerder denkt “Goed dat die persoon niet aan me is voorgesteld”. De betreffende positie krijg je er niet alsnog mee en je loopt het risico om als niet-professioneel ervaren te worden, wat misschien in het netwerk doorsijpelt. Maar het lucht wel op natuurlijk.

 • Gjans

  Goede actie! Vanuit de klant ook geen gek idee, als maar niet iedereen het gaat doen – krijg je alsnog 100 CV’s…


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën