best-jobDe website kan het bijna niet meer aan, maar de finale voor ‘the best job in the world’ is losgebarsten. En we hebben een Nederlandse finaliste. Magali Heuberger heet zet, 25 jaar en tegenwoordig woonachtig in Amsterdam.

Voor wie het nog niet eerder gevolgd had: The Best Job in the world is een geweldige baan om bewaarder te worden van een tropisch eiland in Queensland. Men heeft besloten om iemand tegen een vorstelijk salaris (10.000 dollar per maand) op het eiland te komen wonen en daarvan verslag te doen. Via een weblog en video’s natuurlijk. Maar het is dus vooral feesten, duiken en niet teveel doen aldaar. De actie is van de provincie Queensland ter bevordering van het tourisme en qua media aandacht alleen al zijn de kosten minimaal voor het wereldwijde bereik. Zelf het NOS journaal besteede er vandaag aandacht aan.

Hoe dan ook, we hebben hier dus een Nederlandse finalist. Hieronder haar Youtube sollicitatie (1 minuut).

Maar wat ik dus leuk vind aan het internet is dat ook het moment dat bekend werd dat ze door was naar de volgende ronde online staat op video (2 minuten)

Ik blijf het een briljante actie vinden en ik denk dat er nog veel meer mogelijk is in de combinatie tussen arbeidsmarktcommunicatie en gewone marketing als we goed nadenken. Bierprover is ook zo’n mega leuke baan natuurlijk waar je veel aandacht mee kan krijgen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


851 views | Reageer (6 reacties)