linkedinlogoLinkedin biedt al enige tijd een optie genaamd Direct Ads, een systeem waarmee je volgens het Google Adword principe in Linkedin kan adverteren en targetten. Maar sinds kort is dit nu ook mogelijk om buiten de USA te targetten, dus ook in Nederland. Hiermee is er ook ‘zekerheid’ gekomen over het aantal gebruikers, namelijk ruim 1,1 miljoen Nederlanders die een Linkedin account hebben. Tenminste, volgens deze post van Tribal-IM waar ik even op vaar.

Een bijzonder interessante tool voor recruiters, want de targeting is zeer specifiek mogelijk voor exact jouw functies.

Hoe werkt het? In het kort (ik ga niet het hele stuk van Tribal overschrijven):

1) Je maakt een advertentie aan zoals bij Google Adwords. Dus een titel, twee korte regels tekst en een link

2) Je zoekt je target audiance. Bijvoorbeeld marketing managers in de Nederlandse retail sector. Of SAP consultants wereldwijd of IT’ers in Nederlandse bedrijven met meer dan 500 mensen. Je kan maximaal 3 filter opties per selectie kiezen.

3) Je bepaald je prijs. Dat kan per click zijn of per 1.000 vertoningen. Per click is het minimaal $2 en per 1.000 vertoningen minimaal $3. Je minimale dagbudget is $10,-. Met deze prijssetting lijkt de per 1.000 vertoningen misschien nog wel interessanter dan per click, maar ik adviseer iedereen dat gewoon te testen.

Het lijkt me een ideale tool om mensen te werven, maar ook voor events is het bijvoorbeeld uitstekend in te zetten.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


848 views | Reageer (6 reacties)
 • Ik hoor net van iemand die het daadwerkelijk wilde proberen dat het in Nederland nog niet werkt voor Nederlandse ads. Erg vervelend als je blind vaart op een post die er goed geresearched uit zag, maar dus niet blijkt te kloppen.

 • Ik hoor net van iemand die het daadwerkelijk wilde proberen dat het in Nederland nog niet werkt voor Nederlandse ads. Erg vervelend als je blind vaart op een post die er goed geresearched uit zag, maar dus niet blijkt te kloppen.

 • Wij hebben inmiddels wat ervaring opgedaan met Engelstalige vacature ads gericht op Nederlandse professionals. De resultaten vallen tot dusverre niet tegen (mede vanwege de beperkte concurrentie?).

  Het blijft echter jammer dat het (nog) niet mogelijk is om Nederlandstalige DirectAds te plaatsen…

 • Wij hebben inmiddels wat ervaring opgedaan met Engelstalige vacature ads gericht op Nederlandse professionals. De resultaten vallen tot dusverre niet tegen (mede vanwege de beperkte concurrentie?).

  Het blijft echter jammer dat het (nog) niet mogelijk is om Nederlandstalige DirectAds te plaatsen…

 • Binnen Tribal hebben we inmiddels enkele tests uitgevoerd, een van de uitkomsten was dat het mogelijk blijkt te zijn om een Nederlandse advertentietekst goedgekeurd te krijgen. Lees hier meer over de mogelijkheden van het systeem.

  http://www.tribal-im.com/nl/weblog/social-networks/linkedin-direct-ads-plaatst-nederlandse-advertenties-voor-114-euro-cpm/

 • Binnen Tribal hebben we inmiddels enkele tests uitgevoerd, een van de uitkomsten was dat het mogelijk blijkt te zijn om een Nederlandse advertentietekst goedgekeurd te krijgen. Lees hier meer over de mogelijkheden van het systeem.

  http://www.tribal-im.com/nl/weblog/social-networks/linkedin-direct-ads-plaatst-nederlandse-advertenties-voor-114-euro-cpm/


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn