Baan vinden via Linkedin

Door Bas van de Haterd op 22-04-2009 08:35.

linkedinlogoDe andere kant van werven via LinkedIN is natuurlijk een baan vinden via LinkedIN. In deze tijden voor voor mensen misschien wel zo belangrijk. En op het Linkedin blog kom je soms hele leuke, eenvoudige manieren tegen hoe je dat als werkzoekende kan aanpakken.

Stap 1: zorg dat je weet bij welk bedrijf je zou willen werken

Stap 2: zoek op dat bedrijf

Stap 3: kijk of je een tweede graads connectie hebt en benader die of die iets voor je kan regelen

Stap 4: je mag op gesprek komen.

Voor recruiters heeft dit natuurlijk ook een impact.Vertaald naar de recruitment kant van dit verhaal:

Stap 1: investeer in je employer brand

Stap 2: zorg dat je een company profile op Linkedin hebt

Stap 3: stimuleer dat je werknemers op Linkedin aanwezig zijn

Stap 4: zorg dat je een goed referral programma hebt (een aanbreng fee voor medewerkers). En neem je medewerkers natuurlijk serieus en laat zo iemand op gesprek komen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


583 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn