de-persVandaag in De Pers een artikel over de impact van de crisis op de werkgelegenheid van IT’ers. En ook ik ben daarvoor gevraagd. Mijn mening over dit onderwerp: natuurlijk is er nu een economisch probleem. Maar laten we het niet overdrijven. Net als de dot com crisis is er niet echt een crisis tot op heden, tenminste, niet als je naar de werkeloosheid kijkt bijvoorbeeld. Nog steeds zitten we niet heel hoog en alle voorspellingen ten spijt valt het nog mee. Is het ergste inmiddels uit de lucht? Ik weet het niet. Maar ik zie nog geen bloed in de straten zogezegd.

Wat de IT markt betreft is het nooit heel dramatisch geweest in de dot com crisis en nu ook niet. Ja, er zijn partijen die veel last hebben van alles. En ja de grote IT jongens, zoals Cap gemini, Logica, Accenture, Ordina, etc hebben het zwaar. Maar vooral de kleinere web bureaus hebben nog meer dan werk genoeg, dus er is nog ‘opvang’.

Persoonlijk heb je zo’n correctie elke zoveel jaar misschien wel nodig om alle onzin projecten weer eens stop te zetten bij bedrijven. Helaas slaat het altijd meteen door en deze crisis kent heel veel slachtoffers die het niet verdiend hadden. Maar voor de IT’ers valt het op zich nog wel mee.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


554 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn