Twitter jezelf werkeloos

Door Bas van de Haterd op 14-04-2009 08:36.

twitter2Nadat we eerder al de ‘vermoord je baankansen met éént tweet‘ case hadden, van iemand die een baan aangeboden kreeg waar ze eigenlijk geen zin in had, dat twitterde en daarmee het aanbod ingetrokken zag. Nu een overzicht van foute tweets die niet enkel je huidige baan in gevaar kunnen brengen, maar ook toekomstige baankansen. Een samenvatting:

Deze link geeft de echte tweets aan (ze zijn allemaal echt ooit verzonden), maar een korte samenvatting:

– Praat over het niet halen van een drug test
– Praat over elke dag dronken zijn
– Praat over het liegen dat je ziek naar huis bent gegaan
– Praat over naar bed gaan met je baas
– Scheld op je baas
– Scheld op je collega’s
– Zeg dat je een hekel hebt aan je baas
– Tweet wat je gesloten hebt van werk

Tja, heel herkenbaar waarschijnlijk. Twitteren is leuk, maar je moet wel nadenken over wat je publiek wilt zetten. Er staan er nog meer bij, zoals Twitteren over het feit dat je aan het solliciteren bent. Nu denk ik op zich dat het heel erg aan je bedrijfscultuur ligt of dat invloed heeft. Ik ken bedrijven waar dat inderdaad een no-no is, maar gelukkig ook waar daar open en eerlijk over gesproken kan worden.

De moraal van het verhaal: zeg niets op Twitter dat je niet ook tegen je baas zelf zou durven zeggen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


543 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën