Rhinofly was ooit de eerste in Nederland met een echte (goede) recruitment viral. Dus de verwachting waren al jaren hooggespannen, wanneer komt er een top vervolg. Nou het vervolg is er, met kabouters valt niet te werken. Hieronder tevens de video, maar de site zelf (zie link) is natuurlijk met vacatures en directe sollicitatie mogelijkheden.

Persoonlijk vind ik het concept iets minder sterk, maar ik heb dan sinds de eerste video nog geen enkele recruitment video gezien die beter was. De lat lag dus ook ongelofelijk hoog.

Het concept zelf is wel erg goed. Het is helemaal Rhinofly. Ik ken het bedrijf redelijk goed denk ik en de humor die erin voor komt, de sfeer die de video uitstraalt is 100% Rhinofly.

De site zelf heeft sterke en zwakke punten. Zwak is bijvoorbeeld dat men niet bij de vacatures (3 functies) één regel zet waarin men de functie omschrijft (kort profiel). Ook is de functie beschrijving van elk van de functies wisselend. De tekst van de projectmanager is volledig anders, zowel in opmaak als qua inhoud, dan die van de developers. Wel heb ik bij alle 3 het gevoel dat ze geschreven zijn in de taal van de personen, wat goed is. Bij de beide developers zit er echter een overbodig stukje ‘over rhinofly’ bij, wat niet in een vacaturetekst op een eigen recruitmentsite thuis hoort. Ook is het ‘wat bieden wij’ wat mij betreft iets te beknopt. De teksten kunnen dus scherper.

Heel sterk vind ik de directe sollicitatiemogelijkheid bij de vacature (e-mail), de naam van de persoon erbij met telefoonnummer. Ook heel sterk is de openheid, met links naar de flickr foto’s van het bedrijf, het blog en de gewone corporate homepage. Ook heeft Rhinofly heel goed begrepen (maar dat mag je van ze verwachten) dat flash niet indexeerbaar is in Google. Dus staan de vacatures ook in tekst op de gewone site waardoor ze wel vindbaar zijn.

Conclusie: als de verwachtingen niet zo mega hoog gespannen waren was het denk ik een super campagne geweest. Nu is het een goede campagne met behoorlijke site met paar verbeterpunten.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


547 views | Reageer (5 reacties)