monsterboardZomaar een vraag die me recent te binnen schoot, één waarop ik het antwoord niet heb, maar wel een goede vraag denk ik is om te stellen. Want als je iemand vraagt: waar zoek je vacatures is het standaard antwoord (bij open vraagstelling) bijna altijd: Monsterboard. Maar de bezoekcijfers geven niet aan dat ze met grote afstand de grootste zijn.

Dus ik ben benieuwd, in hoeverre is Monsterboard een nieuwe pampers of aspirine geworden? Een merknaam dat eigenlijk synoniem is voor een groep. Zoals Pampers synoniem werd voor luiers, maar men het merk niet altijd kocht? Zoals het merk aspirine voor pijnstiller kwam te staan? En zoals iedereen het nu een TomTom noemt, ook als is het van een ander merk? Zou dit kunnen bijdragen aan het verschil tussen spontane antwoorden van mensen en het feit dat ze lang niet zoveel meer bezoek hebben dan andere jobboards (bijvoorbeeld nationale vacaturebank)?

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.054 views | Reageer (10 reacties)
 • Jef Prinzen

  Ik denk van niet: wellicht voor een bepaalde doelgroep (de Gogogo-jobhoppers die ze eerst alleen maar aanspraken), maar zeker niet voor iedereen. Integendeel, zelfs. En dat is het verschil met de andere merken die je noemde.

 • Jef Prinzen

  Ik denk van niet: wellicht voor een bepaalde doelgroep (de Gogogo-jobhoppers die ze eerst alleen maar aanspraken), maar zeker niet voor iedereen. Integendeel, zelfs. En dat is het verschil met de andere merken die je noemde.

 • Wellicht dat Monsterboard synoniem kan worden voor betaalde jobsites. Maar tegenwoordig zijn er zoveel alternatieven. Wel moet ik zeggen (als regelmatige CV database struiner) dat Monsterboard nog steeds de meeste kandidaten in zijn database heeft.

 • Wellicht dat Monsterboard synoniem kan worden voor betaalde jobsites. Maar tegenwoordig zijn er zoveel alternatieven. Wel moet ik zeggen (als regelmatige CV database struiner) dat Monsterboard nog steeds de meeste kandidaten in zijn database heeft.

 • Ik snap de insteek van Bas, maar voel als ex-Monster ook een bepaalde aandrang om terug te ‘vechten’ op deze stelling. Echter de link tot echt en open communiceren zoals op/met Twitter kunnen zij mij (lees:Deloitte) vooralsnog niet bieden. Bang voor de socials?? Business Dev. van Monsterboard.nl loopt voorlas in Nl achter (in US werken zel met Yammer, Facebook ea samen).
  Monster? Waar blijf je?

 • Ik snap de insteek van Bas, maar voel als ex-Monster ook een bepaalde aandrang om terug te ‘vechten’ op deze stelling. Echter de link tot echt en open communiceren zoals op/met Twitter kunnen zij mij (lees:Deloitte) vooralsnog niet bieden. Bang voor de socials?? Business Dev. van Monsterboard.nl loopt voorlas in Nl achter (in US werken zel met Yammer, Facebook ea samen).
  Monster? Waar blijf je?

 • @Roos: het is bedoeld als vraag, niet als verwijt hoor. Het is niet zozeer een stelling als een gedachtengang die ik had.

 • @Roos: het is bedoeld als vraag, niet als verwijt hoor. Het is niet zozeer een stelling als een gedachtengang die ik had.

 • Saskia

  @Bas Grappig dat je daar juist nu over nadenkt. Sinds een week ben ik helaas weer op zoek naar een nieuwe baan. Ook ik heb via google gezocht maar toch kom ik steeds weer op Monsterboard en de Nationale vacaturebank. De meeste andere sites zijn een soort verzamel sites die hun informatie “pikken” van de grote jongens. Natuurlijk is het volgens mij wel afhankelijk van de functie. Maar voor mij als zeer ervaren Office Manager zonder werk werkt Monsterboard het beste.

 • Saskia

  @Bas Grappig dat je daar juist nu over nadenkt. Sinds een week ben ik helaas weer op zoek naar een nieuwe baan. Ook ik heb via google gezocht maar toch kom ik steeds weer op Monsterboard en de Nationale vacaturebank. De meeste andere sites zijn een soort verzamel sites die hun informatie “pikken” van de grote jongens. Natuurlijk is het volgens mij wel afhankelijk van de functie. Maar voor mij als zeer ervaren Office Manager zonder werk werkt Monsterboard het beste.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën