N.a.v. een eerdere post hier op RecTec was Kitty het niet eens met de opmerking van Ricardo Risamasu over de plek die recruitment in een organisatie zou hebben. Dat heeft geleid tot dit ‘tegen’ interview. Een leuk gesprek over het mooie vak recruitment, de positie die het zou moeten hebben in een organisatie en de ontwikkelingen die zouden kunnen gaan spelen.

Interessant is de positie die Kitty nu graag voor recruitment ziet. Bij ontslagen zou ze graag zien dat recruitment helpt met outplacement. Een goede recruiter kent de concurrenten, weet waar men op let en is heel goed in staat om een kandidaat te helpen zich beter voor te doen op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door het helpen met een goed CV.

Bureaus zouden zich in haar beeld meer moeten positioneren als carrière makers, waarbij ze helpen kandidaten die dat willen het maximale uit hun carrière te halen.

Ook gelooft ze dat bureaus zich meer moeten gaan specialiseren, hetzij op branche, hetzij op functie, maar men moet heel erg goed weten wat er speelt in een branche of sector om kandidaten het beste van dienst te zijn.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


709 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën