15_gezondheid_dokter_en_kindHoe is het met de gezondheid van uw personeel? Hoeveel procent rookt? Hoeveel procent heeft hoge bloeddruk? En hoe is de ontwikkeling hiervan in de laatste paar jaar?

Het zijn vragen die we in Nederland volgens mij niet mogen stellen. Immers krijg je dan meteen een hele stortvloed aan privacy problemen over je heen. Want om dit te weten moet je het meten en vastleggen en dat is het beste om dat dan per individu te doen.

Maar in Amerika zeuren ze daar niet zo over en zet farmaceut Johnson & Johnson het zelfs in hun jaarverslag. En dat geeft hele mooie cijfers.

jnj

4% rookt, 6% heeft een hoge bloeddruk en slechts 0,02% heeft een zware blessure of ziekte gehad. Wel zie je een stijging in het aantal ergonomisch blessures, wat misschien een indicatie kan zijn dat ze daar iets aan de kantoorinrichting moeten gaan doen.

Met dank aan HRmarketer voor de post.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


284 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn