vacatureVia het Taleo blog kom ik op twee interessante onderzoeken over recruitment cijfers. Een paar interessante cijfers:

Referral hiring in de US is al jaren rond de 28%. In andere woorden, je eigen personeel kan zorgen voor bijna 1/3 van je wervingsbehoefte. Ik vraag me af hoe dit in Nederland is, maar ik heb het gevoel dat het minder is.

Agency hiring, werving via W&S bureaus, neemt sterk af, van 5,2% in 2005 naar 2,7% in 2008. Een trend die we in Nederland ook langzaam gaan zien. Ook print daalt, maar dat zal nieman verbazen. Wel valt het op dat ‘college recruiting’, het werven op scholen daalt.Search engine hires stijgen sterk, tot bijn 4% van het totaal al. Verder valt op dat een groot deel van de hele wervingsbehoefte intern wordt opgelost. Promotie en doorgroei is bijna 40%.

Een ander onderzoek geeft aan dat het hebben van bekendheid belangrijk is, maar het faciliteren van een vacaturesite vanaf je corporate site ook. Slechts 15% heeft nog nooit op ‘vacatures’ geklikt als ze om andere redenen op de website waren. 47% doet dit af en toe en 15% zelfs regelmatig. Een goede, above the fold, heldere link naar je vacature pagina is dus van groot belang!

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


367 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn