logicon_0606_werkeloosAlle horrorverhalen ten spijt, geven de harde cijfers weer aan dat het echt wel meevalt met de werkeloosheid. We zijn weliswaar weer gestegen, voor de derde keer achter elkaar, maar zitten nog maar op 4,1%. Ver onder de 5% die nog steeds als ‘arbeidsmarktevenwicht’ gezien wordt. Hoewel het geheel nu iets hoger is dan de 3 maanden er voor (3.000 man meer) is de totale werkeloosheid, zo laat het CBS weten, 7.000 lager dan dezelfde periode in 2008. Misschien is het tijd dat we weer ophouden met paniekzaaien en aan het werk gaan!

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


577 views | Reageer (4 reacties)
  • Wat is het arbeidsmarktevenwicht? Ben niet bekend met die term.

  • Wat is het arbeidsmarktevenwicht? Ben niet bekend met die term.

  • Het arbeidsmarktevenwicht is een wetenschappelijke term (die nooit wetenschappelijk onderbouwd is voor zover ik weet, maar wel boeiend is verder) waarop het werven niet lastig is (dus geen krapte), maar we ook geen overdadige werkeloosheid hebben. Het punt zeg maar waar recruiters genoeg goede kandidaten krijgen.

  • Het arbeidsmarktevenwicht is een wetenschappelijke term (die nooit wetenschappelijk onderbouwd is voor zover ik weet, maar wel boeiend is verder) waarop het werven niet lastig is (dus geen krapte), maar we ook geen overdadige werkeloosheid hebben. Het punt zeg maar waar recruiters genoeg goede kandidaten krijgen.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën