twitterTwitter is geweldig, maar soms is het wel verstandig na te denken wat je er op zet.

Dat klinkt misschien logisch, maar we hebben hier een casus waar iemand in minder dan 140 karakters in deze tijd haar baan volledig om zeep weet te helpen. Want vergeet niet, niet alleen je volgers kunnen je lezen, soms lezen ook anderen mee.Connor Riley kreeg een baan aangeboden bij Cisco en ze twitterde het volgende:

Cisco just offered me a job! Now I have to weigh the utility of a fatty paycheck against the daily commute to San Jose and hating the work.

Waarop ze meteen de reactie van Tim Levad (die bij Cisco werkt) kreeg:

Who is the hiring manager. I’m sure they would love to know that you will hate the work. We here at Cisco are versed in the web.

Het was al te laat voor damage control, want zelfs toen ze haar account afschermde was de tweet (en foto’s) al gepost op de nodige blogs. De baan zal zonder twijfel niet doorgaan.

Met dank aan Cheezhead

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


781 views | Reageer (5 reacties)
  • Follow your hart and you will be rich. Follow the money and you will be poor 🙂

  • Follow your hart and you will be rich. Follow the money and you will be poor 🙂

  • Niet alleen via Twitter kan je dingen verknallen. Google vergeet niets aldus deze post van Seth Godin.

    Let op wat je online post. Maar aan de andere kant: recruiters, zorg dat je zeker weet dat je de juiste persoon voor je hebt. Naamsverwarring komt namelijk heel veel voor, ook (of juist) bij de minder bekende namen. Daarvan verwacht je soms niet dat er meer van zijn, maar die zijn er wel!

  • Niet alleen via Twitter kan je dingen verknallen. Google vergeet niets aldus deze post van Seth Godin.

    Let op wat je online post. Maar aan de andere kant: recruiters, zorg dat je zeker weet dat je de juiste persoon voor je hebt. Naamsverwarring komt namelijk heel veel voor, ook (of juist) bij de minder bekende namen. Daarvan verwacht je soms niet dat er meer van zijn, maar die zijn er wel!

  • Pingback: Twitter jezelf werkeloos | RecTec()


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën