googlelabsGoogle voert een update door in het algoritme waarmee de top resultaten worden berekend, meldt Cheezhead ons. In het kort komt het er op neer dat sterke merken hoger gewaardeerd zullen gaan worden. Mogelijk dat merken die veel marketing euro’s bij Google uitgeven snel tot de grote merken worden gerekend, maar dat zal Google altijd ontkennen. Hoewel ik zelf nog een vertrouwen in Google heb dat dat ook niet meetelt, deelt niet iedereen dat vertrouwen met mij.

Wat heeft dit voor een effect? Nou, onder andere dat niche jobboards mogelijk minder hoog gaan scoren t.o.v. Monsterboard of Nationalevacaturebank. En dat is natuurlijk jammer, want die verdienen het net zo goed, zo niet meer. Zoals één reactie al weergeeft: iemand met regionale niche boards scoort steeds lager in de rankings, terwijl de grote boards die in zijn regio’s niet eens vacatures hebben hoger scoren dan hem nu.

Dit heeft ook waarschijnlijk tot gevolg dat grote bedrijven sneller hoger scoren op hun eigen vacatures. Gelukkig voor de kleintjes gebruiken die bedrijven doorgaans de meest zoekmachine vriendelijke ATS’en zodat ze nog steeds slecht scoren.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


564 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën