info-gemeente-stadhuisVandaag heb ik op het A&O congres een presentatie mogen gegeven ‘recruitment in sociale netwerken’, speciaal voor gemeenten. Wat mij in de voorbereiding opviel was dat er bijvoorbeeld voor één van de moeilijkste gemeente doelgroepen, ruimtelijke ordening zoals landschapsarchitecten, geen enkel degelijk Nederlands weblog te vinden is. Dat terwijl de mensen die hier mee bezig zijn, tenminste, die enkele die ik ken, doorgaans heel bevlogen zijn.

Er liggen nog veel kansen voor gemeenten op het gebied van sociale netwerken en werving, zowel in het traditionele sociale netwerk werven als Linkedin inzetten als het opbouwen van eigen communities. Hoewel grote delen van de presentatie niet duidelijk zijn zonder verhaal, zet ik hem bij deze toch online.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


343 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën