info-gemeente-stadhuisVandaag heb ik op het A&O congres een presentatie mogen gegeven ‘recruitment in sociale netwerken’, speciaal voor gemeenten. Wat mij in de voorbereiding opviel was dat er bijvoorbeeld voor één van de moeilijkste gemeente doelgroepen, ruimtelijke ordening zoals landschapsarchitecten, geen enkel degelijk Nederlands weblog te vinden is. Dat terwijl de mensen die hier mee bezig zijn, tenminste, die enkele die ik ken, doorgaans heel bevlogen zijn.

Er liggen nog veel kansen voor gemeenten op het gebied van sociale netwerken en werving, zowel in het traditionele sociale netwerk werven als Linkedin inzetten als het opbouwen van eigen communities. Hoewel grote delen van de presentatie niet duidelijk zijn zonder verhaal, zet ik hem bij deze toch online.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


343 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën