Linkedin matching

Door Bas van de Haterd op 10-03-2009 08:29.

linkedinlogoVandaag ontving ik een vacature via Linkedin, met aanbevelingen voor mensen in mijn netwerk die die functie mogelijk zouden kunnen vervullen. Nu weet ik niet hoe Linekdin die matching doet, maar veel slechter kan het volgens mij niet. Het gaat om een functie voor account manager (sales dus). Ik krijg 5 suggesties, waarvan 2 IT architecten, 3 ondernemers en een marketing consultant (één architect is ook ondernemer, voor hen die er nu 6 tellen). Op zich is het leuk dat Linkedin suggesties toevoegd, maar de matching technologie zal toch zeker nog wat verbeterd moeten worden voordat het nuttig is. Ik vermoed dat dit een taalkwestie is (de vacature is in het Nederlands), wat in mijn optiek aangeeft dat als iets nog verre van goed werkt, je het misschien eerst zelf beter moet testen. Vooral als je iets in meerdere talen uitzet is testen oh zo belangrijk.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


335 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën