Bescherm je personal brand

Door Bas van de Haterd op 25-02-2009 17:54.

ciske_de_rat_250x201_tcm8-104604Afgelopen week was er een beetje opheft over Danny de Munk, een klein beetje ophef maar. Volgens Stage holding, de musical maatschappij van Joop van den Ende, was hij ziek en daarom afwezig bij een aantal optredens van Ciske de Rat. Echter was hij gewoon, met zijn familie, op vakantie. Natuurlijk was hij daar gespot en dus werd het in de media gebracht. Danny was boos en vroeg zich af wie die onzin dan ook de wereld in bracht, hij niet, zijn familie niet, dus zijn werkgever blijkbaar. En daar ageerde hij tegen. In mijn optiek erg verstandig, want zeker als artiest is je personal brand alles wat je hebt. Door te stellen dat hij niet gaat liegen tegen ‘het publiek’ en ‘het publiek’ wel op één zet, maakt hij een mooi statement. Hij beschermd zijn eigen reputatie en personal brand, in weerwil van zijn werkgever.

Dat is iets dat ik denk dat meerdere mensen moeten doen. Zo ontving ik recent een spam bericht (ik heb een jurist het laten nazoeken en er werden op twee manieren een wet overtreden). Navraag bij de ‘ondertekenaar’ leverde de reactie op dat hij er niets van wist en ‘marketing’ er wel achter zou zitten. Tja, die dingen gebeuren. Mijn niet al te hoge dunk van deze persoon is nu onder het vriespunt gedaald, want echt druk maakte hij zich er niet over. Nu is hij van de generatie die in zijn laatste baan zal zitten en als je zo omgaat met je eigen reputatie is dat denk ik maar goed ook.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


308 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën