extraEen aantal opmerkelijke nieuwsfeiten uit de markt, in tijden van bezuinigingen en onstlagrondes.

Microsoft wil een ‘te hoge ontslagvergoeding’ voor 1.400 medewerkers terugvorderen, aldus Fem Business. Een aantal van de medewerkers kreeg de inmiddels vreemde brief dat men iets verkeerd berekend had in de bus met het verzoek het terug te betalen. Uitleg over de fout wordt niet gegeven.

Na de universiteiten wil nu ook TNO de kenniswerkers aan het werk houden. Beide organisaties waarschuwen voor een verlies aan kennis als deze groep op straat zou komen te staan. TNO is bij uitstek geschikt voor deze opvang, aldus de bestuursvoorzitter. “We zijn er voor opgesteld”, verwijst hij naar het ontstaan van TNO, in 1932, vlak na het uitbreken van de vorige crisis.

De top van TNT, dat zich vaak afficieert met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, geeft nu ook het goede voorbeeld. Ze leveren flink loon in. Volgens TNT vereist ‘verantwoord leiderschap’ dat het salaris van de top worden aangepast nu het bedrijf hard wordt getroffen door de economische crisis.

De nieuwe topman van ING krijgt voorlopig zelfs helemaal geen loon. Jan Hommen, oud CFO van Philips en sinds kort de hoogste man van ING heeft met Wouter Bos afgesproken geen loon te ontvangen tot het nieuwe beloningsbeleid (in 2010) is vastgesteld.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


291 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën