twitter_logo_125x29Twitter is een zogenaamde microblog dienst, waar je in 140 karakters kan zeggen wat je doet of waar je mee bezig bent. Sommige mensen zeggen dat Twitter e-mail vervangt en persoonlijk merk ik dat wel eens inderdaad. Misschien heeft Twitter (dat recent nog 35 miljoen extra kapitaal kreeg) daarom niet meer helemaal door hoe je met e-mail om moet gaan. Want voor de functie van Business Product Manager wees men recent 186 kandidaten af, die allemaal in het CC veld van de e-mail stonden, aldus Valleywag.

Dit was de e-mail zoals deze verzonden is:

Subject: Business Product Manager Position at Twitter, Inc.

Hi,

Thank you so much for taking the time to apply for the Business Product Manager position at Twitter, Inc. During the course of our recruiting efforts, we come across many fine candidates such as you, and we carefully evaluate each candidate’s background and interests against our projected workloads and staffing needs. Although we are impressed with your background, the hiring committee has decided to move forward with a different candidate.

We will keep your information on file for six months in case future opportunities arise.

Thanks,


Krissy Bush | HR Manager | Twitter, Inc.

Wat kunnen we hier nu van leren als recruiters?

Eigenlijk begint de fout met het feit dat je niet de moeite neemt elke kandidaat netjes persoonlijk af te wijzen. Hoewel ik soms begrijp dat dit veel werk is en met 186 kandidaten dat al helemaal veel werk is voorkom je hiermee dit soort blunders en bouw je doorgaans een veel betere band op met de kandidaat, die je mogelijk later nog wel kan gebruiken.

Als je dan toch per sé een standaard mail wilt sturen, zorg dan dat je een systeem er voor gebruikt. Een ATS zoals Otys of Carerix of een systeem zoals Broadbean dat je ook met een standaard mail de afgewezen kandidaten laat mailen. Dergelijke systemen mailen namelijk elke kandidaat individueel, dus heb je dit risico niet.

En als je geen van die systemen hebt, zorg dat je een HR manager hebt die het verschil kent tussen CC en BCC.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


795 views | Reageer (8 reacties)
 • Fijn om te merken dat er bij technisch vooruitstrevende bedrijven (zo zie ik twitter iig) ook nog innovaties in te brengen zijn!

 • Fijn om te merken dat er bij technisch vooruitstrevende bedrijven (zo zie ik twitter iig) ook nog innovaties in te brengen zijn!

 • @bas hahaha Wat een heerlijke posting dit. Ongelooflijk en dan ook nog eens zoveel tegelijk… das nog aardig wat copypaste werk geweest!

 • @bas hahaha Wat een heerlijke posting dit. Ongelooflijk en dan ook nog eens zoveel tegelijk… das nog aardig wat copypaste werk geweest!

 • Nogal een blunder..

 • Nogal een blunder..

 • Ha Bas, wat leuk om te lezen dat dit soort blunders nog steeds gemaakt worden. Ik heb er wel eens een grap mee uitgehaald.

  Hoe en IT blundertje een verrassing voor het bruidspaar werd. (http://blog.cornewielemaker.com/?p=256).

  Dat moeten we vanaf nu altijd doen vind ik. 😉

 • Ha Bas, wat leuk om te lezen dat dit soort blunders nog steeds gemaakt worden. Ik heb er wel eens een grap mee uitgehaald.

  Hoe en IT blundertje een verrassing voor het bruidspaar werd. (http://blog.cornewielemaker.com/?p=256).

  Dat moeten we vanaf nu altijd doen vind ik. 😉


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën